Komünist tutsaklar metal direnişini selamladı

Sincan ve Şakran cezaevlerinden komünist tutsaklar gazetemize gönderdikleri mektupla metal işçilerinin direnişini selamladılar. Tutsaklar, direnişin öncü gücü Metal İşçileri Birliği’ne yönelik saldırılara da tepki gösterdiler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Mayıs 2015
  • 12:36

Selam olsun Greif’ten Renault’a,
selam olsun “maceralarına” sahip çıkanlara!

 

Yıllardır sermaye ve sendikal ihanet cenderesi altında azgın sömürü koşullarına mahkum edilen metal işçileri nihayet ayağa kalktı. “Uyuyan dev” nihayet uyandı ve silkinip üzerindeki ölü toprağı attı.

Renault’ta başlayıp, Tofaş, Coşkunöz, Delphi ve daha bir dizi fabrikaya sıçrayan “işgal, grev, direniş” eylemleri, sınıf hareketine taze bir soluk katıyor. ‘98’deki “metal fırtınasından” sonra şimdi bir kez daha hava işçiden yana esiyor.

Mayıs’ın kızıllığının Haziran sıcaklığına döndüğü bugünlerde düzenin seçim oyunlarına, partilerin türlü vaatlerine karşı metal işçileri yükselttikleri mücadele bayrağıyla, taleplerinin de nasıl karşılanabileceğini en iyi şekilde gösteriyorlar.

“Ölmek var dönmek yok” kararlılığıyla, sermaye devletinin ablukasına ve işbirlikçi sendikal ihanet çetelerinin tüm tehditlerine karşı “yasadışı grevlerine” ve “işgal” eylemlerine devam ediyorlar.

Metal işçileri şahsında sınıfımız bir kez daha yol gösteriyor. İcazetçi, uzlaşmacı ve protestoculuğu aşmayan mücadele anlayışlarına karşı, bugüne kadar “maceracılık” olarak suçlanan militan çizgiyi sürdürüyorlar.

Sınıf hareketindeki bu anlamlı çıkışı, Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’ndeki sınıf devrimcileri olarak büyük bir coşkuyla selamlıyoruz. Tüm tecrit koşullarına rağmen an be an yaşanan gelişmeleri izlemeye, haberdar olmaya çalışıyoruz. Sınıfımızın ortaya koyduğu bu kararlı duruşla moral depoluyor, yüreğimiz ve bilincimizle mücadelelerine ortak oluyoruz.

Selam olsun metal işçilerine, selam olsun Türkiye işçi sınıfına, bin selam...

İşgal, grev, direniş!
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!

Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden TKİP davası tutsakları adına
Onur Kara

 

***

Metal İşçileri Birliği'ni gözaltı ve baskılarla susturamazsınız!

 

MİB, on yıllardır kurduğunuz düzeninizi alaşağı etti. Büyük dev uyandı. Bir avuç asalak burjuva olarak yasalarınızı bile tanımadan milyonlarca işçi ve emekçi üzerinden kurduğunuz saltanat çatırdıyor. Hiçbir oyun, baskı ve zor kâr etmiyor. Birliğini sağlamlaştıran, saflarını sıklaştıran metal işçileri Bursa’da başlayarak tarih yazıyor. Düne kadar devreye soktuğunuz Türk Metal’i metal işçilerinin sırtından atarak geleceğini kendi elleriyle inşa ediyor. Tam da sermayenin seçim oyununun ortasında işçi sınıfının öncü bölüğü olan metal işçileri seçimlerini sınıf mücadelesinden yana kullanarak ayağa kalktı. “Ne sahte seçim vaatleri, ne kırıntılarla oyalanıp aşağılanmak” dediler ve tabandan örgütlenerek taleplerini söküp almak için sınıf mücadelesinin kendi yasaları ile harekete geçtiler.

Tabi tepeden tırnağa örgütlü tekelci burjuvazi ilk  şaşkınlığını üzerinden atar atmaz tüm zor araçları ile metal işçilerinin direnişini ezmek için harekete geçti. Ve hızla MİB’i hedef göstererek metal işçilerinin öncülerine saldırmaya başladı. İşçi sınıfının öncülerine dönük bu pervasız saldırı ile direnişi bitirmeyi ve teslim almayı, hareketi öncüsüz bırakmayı hedefliyorlar.

Zorlukları aşarak bugüne ulaşan ve karanlığı yırtan metal işçilerinin bu büyük isyanını yok etmek için her ne yaparsa yapsınlar artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sınıf devrimcilerinin Haziran Direnişi’nin ardından vurguladığı gibi; sıra artık sınıfta, buz kırılmış yol açılmıştır.

Ellerinizi Metal İşçileri Birliği’nden çekin!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
Baskılar bizi yıldıramaz!

Evrim Erdoğdu
Şakran Kadın Kapalı Cezaevi

İLİŞKİLİ HABERLER