KESK’ten İzmir’de ihraçlara karşı eylem

KESK İzmir Şubeler Platformu OHAL, KHK’lar ve ihraçlara karşı eylemlerini sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Kasım 2017
  • 08:48

KESK İzmir Şubeler Platformu her çarşamba Karşıyaka İş Bankası önünde yaptığı oturma eylemi ve basın açıklamasının 37. haftasında eylemlerine devam etti.

Saat 18.30’da İş Bankası önünde bir araya gelen kamu emekçileri ve desteğe gelenler OHAL, KHK’lar ve ihraçları protesto ederek, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesini istedi. Ajitasyon konuşmaları ile önce oturma eylemi yapıldı. Ardından basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasını Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, oturma eylemlerinin 37. haftasında olduğuna değinerek “Eylemlerimizi haklılığımızdan gelen güçle yapıyoruz, işimize geri dönene kadar da bu haklı ve meşru eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Kılıç, emekçi sınıfların tarih boyunca darbelerle karşı karşıya kaldıklarına işaret ederek “Bugün yaşadıklarımız da darbe koşullarında yaşadıklarımızdan katbekat fazladır” ifadelerini kullandı.

“Bizleri ihraç edenler vergi kaçırmak için Malta’da şirket kuranlardır” diyen Kılıç, emekçilerin maaşlarına yapılan kırıntı zamların da enflasyonla, vergi zamlarıyla geri alındığını dile getirdi. “Milyonlarca işsizin sorununu çözemeyenler kendilerine biat etmeyenleri işsiz bırakarak ihraç etmektedir” ifadelerini kullanan Kılıç, gelir dağılımındaki adaletsizliklere de değinerek iktidardakilerin kendilerine rant alanları açarak bu adaletsizliği pekiştirdiğini söyledi.

2018 yılı bütçesinin de savaşa ve rantiyecilere ayrıldığına değinilen açıklama son olarak şu ifadelerle noktalandı: “Bizler bu bilinç ve karalılıkla, yapılan bu saldırıları boşa çıkaracağız. İşsiz kaldığımızın 440. gününde bu onurlu duruşumuzu göstermeye, biat etmeyeceğimizi haykırmaya devam edeceğiz. Her hafta olduğu gibi bu hafta bir kez daha yeniliyoruz; başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere tüm KESK üyeleri serbest bırakılmalı ve işlerine iade edilmelidir. Bütün arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar bizler sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

Kızıl Bayrak / İzmir