KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan oturma eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu, ihraç saldırılarına karşı sürdürdüğü eylemde Nuriye ve Semih’in serbest bırakılmasını talep etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Ağustos 2017
  • 22:28

KESK İzmir Şubeler Platformu, her Çarşamba günü Karşıyaka’da yaptığı oturma eylemini bu hafta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptı. Saat 19.00’da toplanan kitle alkış ve sloganlarla Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmalarını, AİHM’in raporunu protesto etti.  Oturma eylemi sırasında yapılan konuşmalarda OHAL ve KHK saldırıları teşhir edildi, Nuriye ve Semih için AİHM‘in vermiş olduğu “cezaevinde kalmalarında sakınca yoktur” raporu protesto edildi. AKP iktidarının yapılan eylemlere saldırıları teşhir edildi. Oturma eylemi devam ederken İMD Müzik Grubu türkülerle ve marşlarla destek verdi, marşlar eyleme katılanlarla birlikte söylendi. Bir saat süren oturma eyleminin ardından basın açıklamasına geçildi.

“Biat etmeyeceğiz, korkmuyoruz ve alanlarda olmaya devam edeceğiz!”

Basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güvenç okudu. Güvenç, OHAL VE KHK ile binlerce kamu emekçisinin görevden alındığını, görevden alınmayanların ise görevden almayla tehdit edildiğini ifade etti. “İhraç edilen kamu emekçilerinden Nuriye ve Semih işimizi geri istiyoruz diyerek bedenlerini açlığa yatırdılar ve bugün hayati tehlikeleri giderek artıyor” diyerek bir an önce serbest bırakılmalarını ve taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Açıklamanın devamında ise “Bizleri biat ettirmeye yıldırmaya, korkutmaya çalışıyorlar ancak bizler biat etmeyeceğiz, korkmuyoruz ve alanlarda olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. “Türkiye halkları OHAL düzeninde gerici, hukuksuz düzende yaşamak zorunda bırakılıyorlar, ancak bunla yaşamak zorunda değiliz” denilerek şöyle devam edildi: “OHAL ve KHK rejiminden vazgeçilmelidir. İhraç edilenler ve açığa alınanlar tüm haklarıyla birlikte işlerine iade edilmelidir. Aksi takdirde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL ve KHK’lar yoluyla yönetim biçimi olarak hayata geçiren ,’yaşamı ve yaşatmayı’ değil kendi siyasal amaçlarını öncelik olarak gören AKP iktidarı ve aynı doğrultuda hareket edenler sorumlu olacaklardır.”

Son olarak ihraç edilen kamu emekçileri olarak işlerine iade edilene kadar mücadelenin kesintisiz süreceği vurgulanarak basın açıklaması bitirildi.

Cuma günü saat 12.30’da Basmane’de KESK’in TİS görüşmeleriyle ilgili yapacağı basın açıklamasına ve haftaya Çarşamba günü saat 19.00’da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılacak oturma eylemine yapılan çağrıyla eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir