Karşıyaka’da KESK’ten KHK protestosu

KESK İzmir Şubeler Platformu, 72. KHK protestosunu Karşıyaka’da gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Eylül 2018
  • 20:43

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL ve KHK saldırılarına karşı her hafta yaptığı eyleme yaz tatilinin ardından yeniden başladı.

Okulların açılmasıyla birlikte bugün Karşıyaka İş Bankası önünde gerçekleştirilen 72. eylem, saat 18.30’da başladı. İzmir Müzisyenler Derneği (İMD) de ezgileriyle eyleme destek verdi.

Basın açıklamasından önce oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi sırasında İMD türkü ve marşlarıyla eyleme destek verdi. Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle usta sanatçıdan da türküler söylenerek anıldı. Ardından basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, tekrar alanlarda olduklarını söyleyerek AKP’nin hukuksuzluğuna teslim olmayacağız dedi. 15 Temmuz darbesine değinerek AKP’nin darbeyi fırsata çevirdiğini ve işçi-emekçilerin haklarına yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini dile getirdi.

“AKP 15 Temmuz darbe girişimini kendi otoriter-totaliter, tekçi, mezhepçi, dayatmacı, toplumu kutuplaştıran bir siyaset ile başkanlık sistemini inşa etmek için bir fırsat olarak kullanmıştır” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Kılıç; 4237’si KESK’e bağlı sendikaların üyesi olmak üzere on binlerce emekçinin açığa alındığını belirtti.

Kılıç, OHAL ve sonrasındaki 24 Haziran seçimlerine değinerek, seçimlerin sıradan bir seçim olmaktan öteye, fiilen uygulanan tek adam rejimini kurumsallaştırdığını söyledi. “Yine dışta ve içte uyguladığı savaş politikalarıyla ülkeyi tam bir cehenneme çeviren AKP iktidarı, Kürt sorununda demokratik, barışçıl ve diyaloga dayalı siyasal çözümü yerine bir kez daha silaha ve çatışmalara sarılmıştır” dedi.

“Mücadelemiz sürecek!”

Bugün ülkedeki çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığını, özgürlüklerin kısıtlandığını, ülkenin siyasi, ekonomik ve askeri bakımdan emperyalizme daha da bağımlı olduğunu, gericiliğin toplumsal alanı kuşattığını belirterek bu durum için “Yaşamamızın 12 Eylül ile kurulan ve bugün AKP iktidarıyla devam eden yeni sömürü düzeninin bir sonucudur” dedi.

Kılıç son olarak; “Buradan bir kez daha sesleniyoruz bu ülkenin barışa, demokrasiye, laikliğe ve bilime ihtiyacı var. Bütün bu değerler sürdürdüğümüz mücadelemizi kesintiye uğratmadan sürdüreceğimizi bir kez daha yeniliyoruz” diyerek baskıların mücadelelerini engelleyemeyeceğini ifade etti.

Açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı: “KESK olarak 12 Eylül’ün 38 yıldır sürdürülen karanlığında AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeyi barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık talepleriyle, yeni bir demokratik anayasayı hayata geçirinceye kadar toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte mücadeleyi esas alamaya devam edeceğiz.”

Kızıl Bayrak / İzmir