İzmir Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Genel Kurulu yapıldı

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Haziran 2013
  • 18:33

İzmir Belediye-İş 4 No'lu Şube'nin bugün saat: 11.00 olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Balçova Termal Otel'de saat 10.00-15.00 arası süren genel kurulda 2 liste yarıştı.

1. liste mevcut devam eden Cemal Küpeli ve ekibi ile yine aynı yönetimde bulunan Şahin Kaya ve ekibi başkanlığa aday oldu. Normalde Eylül 2013'de yapılacak olan genel kurul 16 Haziran tarihine çekildi.

Genel kurul salonuna "Yaşasın Belediye-İş, yaşasın örgütlü mücadelemiz!", "Biz birlikte güçlüyüz!", "Emek en yüce değerdir!", "Kadın-erkek elele örgütlü mücadeleye!" pankartları asıldı. Program divan seçimi ile başladı ve ardından divan açılış konuşmasını yaparak gündemi okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul'un genel kurula gönderdiği mesaj okundu. Ardından Belediye-İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek konuşma yaptı. Konuşmasında birlik mesajları,AKP hükümetinin saldırgan tavrı ile Taksim'de süren direniş öne çıktı. Ayrıca 15-16 Haziran büyük işçi direnişin yıldönümü nedeniyle o dönemden bahsetti. 15-16 Haziran direnişin bugüne halen ışık olduğunu söyledi. Taksim'de süren direnişin coşkusunu salona yansıtan Ayçiçek, büyüyen halk direnişin AKP iktidarını yıkmak için olduğunu söyledi. Taksim'e saldıran AKP'nin kendi sonunu hazırladığını dile getirdi. Konuşmasını "Her yer Taksim, her yer direniş. Burada süren direnişe selam. Çapulculara selam" diyerek bitirdi.

Konuşmanın ardından raporların okunması oylamaya sunuldu ve her delegenin raporları okuduğu yönde yanıt gelince tekrardan rapor okunmadı. Konak ve Karşıyaka ve Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan işçiler konuştular. Işçilerin gerçekleştirdiği konuşmalarda ortak vurgu Taksim direnişi, AKP iktidarının saldırganlığı ve Sendikal Güç Birliği'nin (SGB) kendisini daha fazla hissettirmesi vurguları yapıldı.

Genel kurul başkan adaylarının konuşmasıyla devam etti. İlk sözü mevcut başkan Cemal Küpeli aldı. Küpeli konuşmasına 6 yıllık başkanlık döneminde yaptıklarını anlatarak başladı. SGB'nin çalışmalarından söz etti. Taksim direnişi ve 15-16 Haziran işçi direnişinden bahsederek sendikalarından bundan sonra da beraber mücadele etme çağrısı yaptı.

Daha sonra başkan adayı Şahin Kaya konuştu. Konuşmasında 27 yıldır belediyede işçilik yaptığını söyledi. 10 yıldır baştemsilcili ve yöneticilik yaptığını bu süre içerisinde işçi ayrımı yapmadığını dile getirdi. Belediye-İş Sendikası'nı işçilerle ayrım yapmadan güçlendireceğini ifade etti. Tabandan gelen destek ile aday olduğunu belirtti. Cemal Küpeli'nin konuşmasına yanıt verdi. Kaya da "işçi sınıfı bir bütündür. Sağcısıyla-solcusuyla. Biz hep beraber hareket edelim ve sendikamızı güçlendirelim" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Genel kurul faaliyet raporlarının okunması ve yanıt verilmesinin ardından oylamaya geçildi. 136 delegenin oy kullanacağı belirtilen genel kurulda 133 delege oy kullandı. 131 oy geçerli kabul edildi. Cemal Küpeli 36, Şahin Kaya 94 oy alarak Belediye-İş 4 No'lu Şube'nin yeni başkanı oldu.

Genel kurula İzmir Belediye-İş Şubeleri,CHP milletvekili ile parti yöneticileri katıldı. Ayrıca Tokat, Ankara ve Giresun şubelerinin mesajları okundu.

Genel kurulda Taksim direnişi ve 15-16 Haziran büyük işçi direnişi vurgusu öne çıktı.

Kızıl Bayrak / İzmir