İZENERJİ işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İZENERJİ ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Aralık 2016
  • 18:39

İBB’ye bağlı önemli şirketlerden olan İZENERJİ firması için yapılan toplu iş sözleşmeleri (TİS) görüşmeleri devam ediyor. Görüşmede, belediye tarafından yapılan yüzde 9'luk zam oranı işçiler tarafından kabul görmeyince yeni bir grev tartışması başladı. İZENERJİ şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında gerçekleşecek olan TİS, önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak.

Toplu iş sözleşmesi, İZENERJİ AŞ’ye bağlı park ve bahçeler, yeşil alanlar, idari işler, kültür-sanat, mezarlıklar, huzurevleri, aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 16 farklı birimde çalışan, yaklaşık 4 bin sözleşmeli işçiyi kapsıyor.

Sözleşmenin 40 maddesinde mutabakata varılmasına rağmen İZSU, kültür-sanat, park ve bahçeler gibi pek çok birimde çalışan işçiler için önerilen yüzde 9'luk zam teklifi kabul görmedi. DİSK Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, eşit işe eşit ücret anlayışıyla yüzde 30 oranında zam talep etti.

Bir sonraki TİS toplantısının 8 Aralık günü yapılacağı duyuruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan ve belediyenin yüzde 9’luk zam teklifini kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizen sendika yönetimi şunları aktardı: “Şimdiye kadar yapılan görüşmelerde 27 madde aynen geçti, değişiklik olan bir kısmı da işverenle yapılan mutabakatla onaylandı. Kıdem tazminatı, gece çalışmaları ve ücretleri, bildirim önerileri, yıllık ücretli izinleri içeren 40 madde üzerinde anlaşma sağlandı. Gece çalışma ücretleri yüzde 28'den yüzde 33'e çıkarken, bildirim önerileri de 2'şer hafta, yıllık izinler ise 2'şer gün arttı.

Ücret zammı, ikramiye, sorumluluk zammı, fazla çalışmalar ve ücretleri ve diğer sosyal haklar gibi ekonomik maddelerde ise anlaşma sağlanamadı.

Belediye tarafından yüzde 9'luk bir zam teklif edildi ancak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Toplu iş sözleşmesini masada bitirmek ve davulla, zurnayla bu sözleşmeyi kutlamak istiyoruz.”

İLİŞKİLİ HABERLER