İZBB'de direniş sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık hizmeti veren 31 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler her gün 8.30-15.00 arası belediye önünde direniyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Temmuz 2022
  • 20:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık hizmeti veren 31 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler her gün 8.30-15.00 arası belediye önünde direniyor. İşçilerin direnişleri 3. gününde devam ediyor!

Belediye önünde direnişe geçen işçiler her gün sabah 08.30 ile 15.00 arasında belediye önünde alkış ve sloganlar ile bekleyişlerini sürdürüyorlar.  İşçiler işten çıkarılmalarına tepki göstererek şunları dedi:

“En yeni işçi 2 yıllık en eski işçi ise 5 yıllık işçileriz. Bizlere hiçbir açıklama yapmadan Whatsapp üzerinden işimize son verdiler. Bizlerin iş yükü zaten ağır olan çalışanlarız. Pandemi döneminde ise bu yükümüz daha arttı. Günde 8-10 adrese hizmet taşıdık. Pandemi de herkes izin kullanırken bizler çalışmak zorunda kaldık. Şimdi ise taşeron firmasının değişmesiyle 60 işçiden 31 kişiyi işten çıkardılar. Bizim yerimize hemen başka işçiler aldılar bunların çoğu da belediyenin tanıdıkları olan işçiler. Bir diğer işçi ise şu an 80'e yakın işçi çalışıyor. Oysa ki biz 60 kişilik bir ekiple hizmet veriyorduk. Madem işçiye ihtiyaç vardı bizleri niye çıkardılar kendi tanıdıklarını işe almak için bizleri harcadılar”

Pazartesi günü belediye başkanı Tunç Soyer ile işçilerin görüştüğü başkanın siz evlerinize gidin sorunu çözeceğini söylediğini ifade ederek şunları vurguladı:

“Madem sorunu çözeceklerdi bizlerin çıkışını neden verdiler. Bizler taleplerimiz kabul edilene kadar işimize geri dönene kadar burada olmaya devam edeceğiz”

Bir başka işçi ise “aranızda çürük elmalar var” diyerek işten çıkarıldıklarını söyleyenlere “Bizler 5 yıldır pandemi de dahil en zor koşullarda çalıştık. Bizler çürük elma değiliz, çürük elmayı kendi içlerinde arasınlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

İşçilerin talepleri ise şöyle:

“Taşeron çalışmaya, güvencesiz, sosyal haklardan mahrum çalışma koşullarına son verilmesi.

Evde sağlık ve Bakım hizmetini üreten işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesi.

Son süreçte çıkarılan 30 işçinin de eksiksiz işine geri iade edilmesi!”

Kızıl Bayrak / İzmir