"İşe dönmezsek Cargill önüne çadır kurarız"

3 gündür Cargill Genel Merkezi önünde olan direnişçi işçiler bugün eylemlerini sonlandırırken destekçiler tarafından uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Eylül 2018
  • 15:58

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için Bursa'daki fabrikada işten atılan Cargill işçileri, 150 günü aşkındır devam eden direnişlerini İstanbul'a yaptıkları 6 günlük yürüyüşle sürdürmüşlerdi. Yürüyüşün ardından Cargill Genel Merkezi'nin bulunduğu İstanbul Ataşehir'deki Paladium Tower'a ulaşan işçiler 3 gündür buradaydılar. İşçiler bekleyişlerini bugün destekçileri tarafından yapılan uğurlamayla sonlandırdı.

Saat 17.00'ye doğru işçiler buradaki son eylemlerine başladı ve işe geri dönme taleplerini sıralayarak ve bu talepler gerçekleşmediği durumda eylemlerinin süreceğini vurguladılar.

Cargill patronu işçileri işten çıkarma yanlışından dönmezse kapının önüne çadır kuracakları belirtilerek hakları için direnen 3. havalimanı, Flormar ve Metro işçilerinin mücadeleleri alkışlandı. Ardından "Halaya girmeyenler Cargill yöneticileri gibi olsun" denerek herkes halaya davet edildi ve halay çekildi.

"Çocuklarımızın geleceği için onları bırakıp geldik"

Çocuklarını Bursa'da bıraktıkları ancak onların geleceği için İstanbul'a geldikleri ifade edilen konuşmada, İstanbul'a geldiklerinde emek dostları tarafından karşılandıkları, bugün de yine uğurlandıkları belirtildi. "O fabrikaya gireceğiz. O fabrikada çalışacağız. Çıkartırken 14 kişi diye saydınız ya şimdi kaç kişi olduğumuzu sayabiliyor musunuz?" denilerek emeği savunmanın zor olduğu günlerden geçildiğine değinildi, birlik olup çocuklarına güzel bir ülke bırakacakları belirtildi. Devamında Nazım Hikmet'in 'Bu memleket bizim' şiiri okunarak Paladium Tower'dan çıkanlara ve destekçilere karanfil dağıtıldı. Cargill işçileri sloganlarla bindikleri servise dek uğurlandı.

Eylem sırasında "Birleşe birleşe kazanacağız!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!", "Cargill işçisi yalnız değildir!" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul