İşçi-Sen: İbrahim Erol serbest bırakılsın!

İşçi-Sen, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüdüğü için tutuklanan İbrahim Erol için gerçekleştirdiği eylemde Genel-İş ve DİSK’in tutumunu teşhir etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Mayıs 2024
  • 19:50

İşçi-Sen, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüdüğü için tutuklanan Sarıyer Belediyesi işçisi İbrahim Erol için gerçekleştirdiği eylemde Genel-İş ve DİSK’in tutumunu teşhir etti.

Genel-İş Avrupa Yakası 1 No’lu Şube önünde yapılan eylemde “İbrahim Erol ve 1 Mayıs tutsakları serbest bırakılsın!” yazılı pankart açıldı.

Yapılan açıklamada DİSK’in 1 Mayıs öncesi ve 1 Mayıs günündeki işçileri ve devrimci-ilerici güçleri dışlayan tutumuna dikkat çekildi. 1 Mayıs’ın ardından yaşanan ev baskınları ve tutuklama terörüne dikkat çekilen açıklamada şunlar denildi:

“Tutuklananlardan biri ise Sarıyer Belediyesi Genel-İş önceki dönem işyeri temsilcisi ve İşçi-Sen üyesi İbrahim Erol’dur. İbrahim, işçi sınıfının çıkarları için mücadele ettiği için tutuklanmıştır. Buna karşın Genel-İş 1 Nolu şubesi kendisinin de çağrı yaptığı 1 Mayıs’a katıldığı için tutuklanan İbrahim’e sahip çıkmayacağını beyan etmiş, konunun genel merkez notlarında olduğunu beyan etmiştir.”

“Esas korkmanız gereken hesap vermekle yükümlü olduğunuz işçilerdir!”

Açıklamanın devamında Genel-İş 1 Nolu şubenin tutumunun DİSK’in tutumuyla aynı olduğunun altı çizilerek şunlar ifade edildi:

“Burada Genel-İş 1 Nolu şube başkanı Mehmet Pehlivan’ı teşhir ediyoruz. Temsilcisine dahi sahip çıkamayan kişiler işçi sınıfının çıkarlarına sahip çıkma iddiasında bulunamaz.

Genel-İş 1 Nolu şubenin tutumu, DİSK yönetiminin tutumunun bir yansımasından ibarettir. DİSK yönetimine hakim olan devlet korkusu, onu 1 Mayıs’a sahip çıkmaktan bile aciz kılmaktadır. Buradan DİSK yöneticilerine de sesleniyoruz; esas korkmanız gereken hesap vermekle yükümlü olduğunuz işçilerdir. Kimsenin kuşkusu olmasın ki işçiler, sendikalarını gerçek işçi sendikası olmaktan çıkarmış bu sözde sendikacılardan hesap soracaktır.

1 Mayıs günü önümüze çekilen barikat sadece polisten ibaret değildir. Medyası, CHP’si ve sözde sendikacıların korkusu, kibri de bir barikattır. İşçi sınıfı, bu barikatları bir bir aşmak zorundadır. İlk adım ise sınıftan korkmayan bu sözde sendikacıları çöktükleri o koltuklardan söküp atmak olacaktır.”

Açıklamanın ardında Erol’un Sarıyer Belediyesi işçilerine gönderdiği mesaj okundu. Erol mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Merhaba, Sarıyer Belediyesi'nden mesai arkadaşlarım. Biliyorsunuz 1 Mayıs'a katıldığım gerekçesiyle tutuklandım. Suçlandığım şey, tıpkı mesai arkadaşınız, işçi temsilcinizken yaptığım gibi işçi sınıfının çıkarlarını ve haklarını savunmak. İçeride ne kadar kalırım bilmiyorum ama bu süre boyunca, hepinizin yakından şahit olduğu mücadelem, mücadelemiz size emanet. Hepinizin bu kavgayı omuzlayacağına, işçi sınıfının çıkarlarını daima savunacağına güvenim tam.

En kısa zamanda görüşmek üzere...

Yaşasın İşçilerin Birliği!

Her Gün 1 Mayıs Her Gün Kavga!”

TOMİS’in de destek verdiği eylem açıklama sonrasında sonlandırıldı.