İşçiler direnmeye devam ediyor

Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Corning Kablo, Agrobay Seracılık, ODTÜ yemekhane işçisi Serdal Delibal, Turan Aktaş, Burda Bebek’te işçilerin hakları için başlattığı direniş ve grevler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Aralık 2023
  • 20:30

Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Corning Kablo, Agrobay Seracılık, ODTÜ Yemekhane işçisi Serdal Delibal, Turan Aktaş, Burda Bebek’te işçilerin hakları için başlattığı direniş ve grevler sürüyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Sputnik Türkiye arasındaki TİS görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle grev kararı alan ardından işten atılan gazetecilerin grevi 110’uncu gününde sürüyor. Süzer

Plaza önünde greve devam eden Sputnik çalışanları işe geri dönmek ve sendikalı çalışmak istiyor. Grevin 105’inci gününde KESK’li emekçiler dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Düzce’de Türk Metal’e üye olduğu için kod 25 ve kod 29 ile işten atılan Aluform Pekintaş işçilerinin

direnişi 410’uncu gününde her iki fabrikanın önünde devam ediyor. İşçiler savcılık talimatıyla iki kez direniş alanında gözaltına alındı.

Zorla emekli edilerek 28 Eylül’de işten çıkarılan Ataşehir Belediyesi işçilerinin direnişi 2 ayı geride bıraktı.

İzmir Bergama-Dikili yolu üzerinde bulunan Agrobay Seracılık’ta Tarım-Sen’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 105’inci gününde devam ediyor. İşçiler patron Arzu Şentürk’e şöyle seslendi:

“Hatta içten içe onları hor gördün, küçümsedin. Şurada bile takındığın sahteliğin farkındayız. Vekillere, siyasilere güveniyorsun ama nafile. Rüzgar tersten esmeye başladı. Bizden çaldıklarının boğazına dizilmesi çok yakın…”

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova’da bulunan Corning Kablo’da DİSK Lastik-İş üyesi işçilerin grevi 14 Temmuz’dan bu yana 143 günü aşkındır devam ediyor.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2.OSB’de bulunan Burda Bebek’te Petrol-İş’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 15 günü geride bıraktı. Petrol-İş Düzce şubesine üye olan ve işten atılan 7 işçi fabrika önünde direnişi sürdürüyor.

ODTÜ yemekhane işçisi Serdal Delibal, işe geri dönme talebiyle sürdürdüğü mücadelesinin 14. gününde basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin destek verdiği Delibal yaptığı açıklamada “Yine söylüyorum, idarecilere bana atılan iftiranın gerçek olmadığını kanıtlayacağım. Yılların emeğini onlara bırakmayacağım, işimi geri alacağım” dedi.

2. sınıf Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi İbrahim Güneş ise şunları ifade etti:

“Bu durum ülkemizin içinde bulunduğu yozlaşmayı çok güzel bir şekilde gösteriyor aslında. Bizim hiçbir şekilde güvenli bir alanımız yok. ODTÜ son kalemizdi belki de onu da artık kısıtlıyorlar. O yüzden Serdal abinin mücadelesinin arkasındayız, umarım güzel sonuçlar alacak dedi.” 

Serdal Delibal’ın işine geri iade edilmesi için kütüphanede açtığı stantta imza kampanyası başlattığı imza kampanyası sürüyor.

CHP’li Şişli Belediyesi’nden haksızca işten atılan Turan Aktaş’ın direnişi 1482 gündür devam ediyor. Aktaş direnişini CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde sürdürüyor. Oturma eyleminin 100’üncü gününde açıklama yapan Aktaş şunları ifade etti:

“İşimizi ekmeğimizi gasp edenler bugün İl Başkanlığından çıkmamızı istiyor. Yasal zorbalık, adaletsizlik devam ediyor. Tüm halkımıza çağrımdır direnişimi sahiplenmeye gelin.”