İşçi- Emekçi Mitingi’ne çağrı

Sınıf devrimcileri İstanbul’un dört bir yanında ve Gebze'de 16 Ekim Pazar günü Kartal’da gerçekleştirilecek İşçi-Emekçi Mitingi’ne çağrı yapmaya devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Ekim 2022
  • 12:30

16 Ekim Pazar günü Kartal’da gerçekleştirilecek İşçi-Emekçi Mitingi’nin çağrıları sürüyor.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, 16 Ekim Pazar günü yapılacak olan İşçi-Emekçi Mitingi’ne "Emeğin kurtuluşu insanlığın kurtuluşu olacaktır!" şiarıyla çağrı yapıyor.

İşçilerin yoğun olduğu bölgeler olan Sefaköy Merkez, Fabrikalar yolu ve Topkapı çevresine yaygın afiş çalışması gerçekleştirildi. Yapılan afişler ile işçi ve emekçilere mitinge katılım çağrısı yapıldı. 

Sarıgazi’de ise miting çalışmaları ev ziyaretleri, fabrika dağıtımları ile sürüyor. “Emeğimiz ve haklarımız için mitingde buluşma” çağrısı ile yapılan faaliyetlerde seçimler ve asgari ücret gündemi üzerine sohbet edildi. Geçinmenin hayal olduğunu ifade eden emekçiler mücadeleye davet edildi. Mitinge çağrı yapan “Emeğin kurtuluşu, insanlığın kurtuluşu olacak! BDSP” şiarlı afişler de Samandıra, Sarıgazi ve Dudullu’da yapıldı. 

Esenyurt Merkez, Doğan Araslı Bulvarı ve Balıkyolu caddesi boyunca “Emeğin kurtuluşu, insanlığın kurtuluşu olacaktır - BDSP” şiarlı İşçi Emekçi Mitingine çağrı yapan afişler kullanıldı. Çeşitli noktalarda ve fabrikalarda BDSP, TOMİS ve DEV TEKSTİL imzalı miting bildirileri dağıtıldı.

Ayrıca Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı boyunca “Artık yeter! Emeğimiz ve haklarımız için İşçi Emekçi Mitingi” başlıklı “İşçi Emekçi Birliği” imzalı afişler kullanıldı.

Sınıf devrimcileri, Kartal merkezde ve Çayırova'nın birçok noktasında "Emeğin kurtuluşu insanlığın kurtuluşu olacaktır" şiarlı afişlerle mitinge katılım çağrısı yaptı.

Ayrıca İşçi Emekçi Birliği olarak mitingin ortak bildirisi Gebze'de dağıtılmaya devam ediyor. Dün sabah servis duraklarında işçilere bildiri ulaştırıldı ve katılım çağrısı yapan konuşmalar yapıldı. Bugün de miting bileşenleri adına Pulver direnişine bir kez daha ziyarette bulunuldu. Yapılan sohbetlerin ardından mitinge katılımları için konuşuldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul, Gebze