İnşaat-Sen: “Kayı işçileri bir engeli daha aştı”

İnşaat-Sen İstanbul’da Yapı Kredi Plaza önünde yaptığı eylemle “Kayı işçileri bir engeli daha aştı: Hisselerin üzerindeki haczi kaldırttı” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Mart 2022
  • 18:15

Kayı İnşaat işçileri bugün Levent'te Yapı Kredi Plaza önünde eylem yaptı. Kayı İnşaat'ın eski ortağı ve Koray Holding'in patronu Orhun Kartal'ın hisseler üzerindeki haczini kaldırmasını isteyen işçilerin eylemi öncesinde haczin kaldıracağı açıklandı. İşçilerin plaza önünde beklemesi sonrasında Kartal haczi koşulsuz kaldırdığını açıkladı ve buradaki eylem sona erdi. İnşaat-Sen işçilerin kazanımı üzerine yaptığı eylemde HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve İşçi-Emekçi Birliği katıldı.

Açıklamada Kayı İnşaat İşçisi Ali Bahri Öksüz mücadelelerini şöyle anlattı:

“Bizim sorunumuz 2019’da başladı. İnşaat-Sen Sendikası’yla 2020 yılında tanıştık ve mücadeleye başladık. 2020 yılından beri önümüze o kadar çok engeller çıkardılar, ama biz bu engellerin hepsini kaldırıp, bugünlere getirdik. Şimdi önümüzde tek bir engel kaldı; o da Orhun Kartal. Biz burdayız, yılmayacağız. Allahın, Peygamberin, vicdanın, merhametin varsa işçi alacaklarını kaldır. Biz artık paralarımızı alalım, çocuklarımızın geleceğini kurtaralım. 3 yıldır mücadele ediyoruz, yeter artık alacaklarımızı verin.”

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık ise şunları söyledi:

“Coşkun Yılmaz’dan hakkımızı alabilmek için buraya günlerce geldik. Orhun Kartal’ın işçi alacaklarının önünden çekilmesi için gerekirse yine günlerce buraya geliriz. Orhun Kartal haczi koşulsuz şartsız geri çekeceksin. Biz daha burada söyleyeceklerimizin hepsini söylemedik, pankartımızı açmadık. Nerede ne alacağınız, ne yatırımınız varsa; işçilerin alacaklarını vermeyip işlerine rahat rahat devam edemezsiniz. İster bu hisseleri satın alacak yeni firma, ister başka firma, ister Sağlık Bakanlığı, ister Orhun Kartal olsun; kimse işçi alacaklarının önüne geçemez. Kimse işçileri devreden çıkararak, ihalelerini, kamu mallarını kendi arasında bölüşemez. Bu dava, bu ülkenin en büyük konkordata davalarından biri, batan koskoca bir Kayı inşaat var. Bunun sorumlusu işçiler değil, bunun sorumlusu patronlar, patron düzeni.”