İnşaat işçilerinden yemek protestosu

İzmir'de Türkerler firmasına bağlı olan Mahall Bomonti şantiyesinde, inşaat işçileri kötü yemekleri ve sağlıksız barınma koşullarını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Temmuz 2022
  • 18:30

İzmir’de Türkerler firmasına bağlı olan Mahall Bomonti şantiyesinde, inşaat işçileri kötü yemekleri protesto etti. İnşaat-Sen’e ulaşan işçiler, şantiyedeki yemek ve barınmayla ilgili koşulları anlattı. İşçiler başta yemekler olmak üzere birçok durumdan şikayetçi.

İşçilerin aktardığı bilgilere göre şantiyede sağlıklı ve iyi yemeğe ulaşılamıyor, koronavirüs önlemleri hiçe sayılarak testi pozitif çıkan işçilerle hasta olmayan işçiler aynı koğuşta yatırılıyor, temizlik koşullarını sağlamak için elverişli ortam sağlanmıyor ve taşeron şirketler de işçilerin ücretlerini gecikmeli yatırıyor.

Şantiyede çalışan işçiler en son çıkan sağlıksız ve kötü yemekleri protesto etti.

İnşaat-Sen, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada Türkerler Holding’in ülke çapında pek çok kamu ihalesi aldığı ifade edilerek, “Türkerler İnşaat, her yerde inşaat işçilerine sefalet koşullarını dayatıyor. Ne beslenme ne barınma ne de maaşlar, patronların lütfu değildir. İşçilerin en temel hakkıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca Çalışma Bakanlığı’na şu şekilde seslenildi:

“Çalışma Bakanlığı’nı uyarıyoruz: Kamu-özel işbirliğiyle girilen her proje ve şantiyede çalışan inşaat işçilerinden sorumlusunuz. İşçiler için sağlıklı koşullar sağlanmalı, tüm şantiyeler denetlenmelidir.”

“Yemek ve barınma işçinin temel hakkıdır”

İnşaat-Sen’in yayınladığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ne beslenme ne barınma ne de maaşlar, patronların lütfu değildir. İşçilerin en temel hakkıdır.

Türkerler İnşaat’ı uyarıyoruz: Tüm şantiyelerde inşaat işçileri için sağlıklı koşullar sağlanacak.

Çalışma Bakanlığı’nı uyarıyoruz: Kamu-özel işbirliğiyle girilen her proje ve şantiyede çalışan inşaat işçilerinden sorumlusunuz. İşçiler için sağlıklı koşullar sağlanmalı, tüm şantiyeler denetlenmelidir.

Tüm inşaat işçilerini davet ediyoruz: Kardeşler her şantiyede hakkımızı ancak birliğimizle arayabiliriz. İnşaat-Sen’e üye olalım, sendikalı olalım, hakkımızı patronlara bırakmayalım.”