Hyundai işçileri eylemlerine devam ediyor

Sefalet zammını kabul etmeyen Hyundai işçilerinin eylemleri tüm baskılara, polis tehdidine ve yönetimin eylemleri bitirmeye yönelik manevralarına rağmen devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Mart 2021
  • 11:45

Sefalet zammını kabul etmeyen Hyundai işçilerinin eylemleri tüm baskılara, polis tehdidine ve yönetimin eylemleri bitirmeye yönelik manevralarına rağmen devam ediyor.

Tüm vardiyalarda çalışan işçiler servislerden inerek toplanıyor ve alkışlarla içeriye giriyorlar. Vardiyalardan çıkan işçiler ise, kendinden sonraki vardiyanın yemek saatine kadar eylemlerini sürdürüp fabrikayı terk etmiyorlar. Yemek saatlerinde yemek yemeyerek protestolarını ortaya koyan işçiler, yemek saati boyunca eylem yapıyorlar.

Yönetim ile görüşme gerçekleşti

26 Mart Cuma günü Hyundai yönetimi görüşme talep etti. Her bölümden bir işçinin katılımı ile oluşturulan heyet, Hyundai yönetimi ile görüşme gerçekleştirdi. Yönetim işçilerin zam talebine kapıları kapatırken, Ramazan’da verilecek olan 800 liralık çeklerle yetinmeleri dayatıldığı ifade edildi.

İşçi heyeti yönetimle görüşmeden çıkana kadar, işçiler 18.00 çıkışında beyaz yaka ve yönetimi protesto etmeye hazırlandılar. Fakat fabrikaların ana kapılarının kapatılıp, beyaz yaka ve yönetim kadrosunun arka kapıdan işçilerden gizlenerek çıkartıldığı belirtiliyor.

İşçilere %1 bile zam yapılmayacağını belirten Hyundai yönetimine karşı işçiler eylemliliklerini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyorlar.

“Saldırılara, tehditlere karşı dik durdukça zafer yakındır”

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) yayınladığı açıklama ile “Hyundai işçilerinin haklı ve meşru mücadelesini selamlıyoruz” dedi. TOMİS açıklamasında “Şimdi aranızdaki birliği güçlendirme zamanı. Saldırılara, tehditlere karşı dik durdukça zafer yakındır. Zafer sizin olacaktır” vurgusu yaparak TOMİS’te örgütlenme çağrısı yaptı. TOMİS açıklamasında şunları söyledi:

“Arkadaşlar,
Yolun başındayız, mücadeleye devam. Eylemleriniz ses getirmeye başladı. Yüzbinlerce otomotiv ve metal işçisi haklı mücadelenizi takip ediyor, yüreği sizinle çarpıyor.

Hyundai işçisi kazanırsa, bütün işçiler kazanacak. Şimdi aranızdaki birliği güçlendirme zamanı. Saldırılara, tehditlere karşı dik durdukça zafer yakındır. Zafer sizin olacaktır. İşçinin alın terinin karşılığını vermeyenlere karşı mücadelenizi yürekten selamlıyoruz. Hyundai işçisi kardeşler, bu mücadelenizin başarıya ulaşması tüm işçilerin "söz, yetki ve karar" hakkını şimdi olduğu gibi eline alarak kurumsallaştırmasından geçmektedir. Bu kurumsallaşmanın adı komitelerdir, sendikadır. Ve sizlerin iradesine saygı duyup, sahip çıkıp ilerletebilecek tek bir sendika vardır. O da sizin gibi işçilerin sizin gibi eylemler içerisinde kurduğu, sendikamız TOMİS'tir.

Kardeşler, gelin sendikanız TOMİS'e e-devlet üzerinden üye olun, mücadelemizi güçlendirip bir adım daha ileriye sıçratalım!
Hepimize kolay gelsin, başarılar diliyoruz.”

Kızıl Bayrak / Kocaeli