Hakları ve geleceği için fabrikalarını işgal eden HT Solar işçileri yalnız değildir

Başta diğer sınıf bölükleri olmak üzere, tüm ilerici ve devrimci güçler vakit kaybetmeksizin HT Solar işçileri ile eylemli bir dayanışma içerisine girmeli, direnişin kazanımla sonuçlanması için sınıf dayanışmasını büyütmelidir.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Aralık 2017
  • 22:09

Çok yönlü bir kriz içerisinde debelenen sermaye düzeni, krizi yönetebilmek adına işçi sınıfı ve emekçilere her geçen gün yeni bir acı reçete dayatıyor. “Yapısal reformlar” adı altında krizin faturasını işçi ve emekçilere ödetmeye çalışan sermaye düzeni, ücretleri düşürüyor, çalışma saatlerini uzatıyor, kazanılmış sosyal-ekonomik hakları bir bir gasp ediyor. Bugünün Türkiye’sinde ağır ve yıpratıcı çalışma koşulları ile fabrikalar adeta birer sömürü cehennemine dönüştürülmüş durumda. Sermayenin demir yumruğu olarak hareket eden dinci-faşist AKP iktidarı ise, sömürüyü derinleştiren fiili ve yasal düzenlemelerin altına imza atıyor.

İşçi sınıfı ve emekçiler ise kendilerine dayatılan kölelik koşullarına karşı mevzi direnişlerle, işgallerle, fiili grev ve eylemlerle çıkış yolu arıyor. Öyle ki, işçi ve emekçilerin baskı ve sömürüye karşı mücadele ve örgütlenme eğilimi her geçen gün güçleniyor.

Bunun son örneği, Birleşik Metal-İş Sendikası'nda örgütlendiği için işten atma saldırısına maruz kalan ve bu yolla sendikal örgütlenme hakkı gasp edilmek istenen HT Solar işçilerinin gerçekleştirdiği fabrika işgali oldu. Bugün HT Solar işçileri hakları ve geleceği için direniyor. Sermayenin kendilerine dayattığı kölelik koşullarını kabul etmedikleri için direniyor. HT Solar işçileri Türk Metal gibi tescilli işçi düşmanı bir çeteyi fabrikalarına sokmamak için direniyor. Özetle, HT Solar işçileri bugün bütün bir işçi sınıfı adına direniyor.

Bu nedenle başta diğer sınıf bölükleri olmak üzere, tüm ilerici ve devrimci güçler vakit kaybetmeksizin HT Solar işçileri ile eylemli bir dayanışma içerisine girmeli, direnişin kazanımla sonuçlanması için sınıf dayanışmasını büyütmelidir. İşgal eylemi ile birlikte sermayenin ve devletin artan tehditleri ancak bu yolla boşa çıkarılabilir ve işgal eylemi zaferle taçlanabilir.

HT Solar işçileri yalnız değildir!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

İşgal, grev, direniş!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu