Haber-Sen’den PTT açıklaması

Haber-Sen Genel Merkez binasında düzenlediği toplantıda PTT’nin deprem bölgesi için gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Mart 2023
  • 21:50

Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Genel Merkez binasında düzenlediği toplantıda PTT’yi deprem bölgesi için sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

Toplantıda yapılan açıklamada depremin başından itibaren birebir yaşanan sorunlar ve eksikliklerin

PTT Genel Müdürlüğü’ne bildirildiği, PTT emekçilerinden gelen taleplerin iletildiği söylenerek şöyle devam edildi:

“Ancak, ne yazıktır ki PTT yönetimi böylesine büyük bir felakette, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi diyaloğu ve iletişimi her zamanki gibi sendikamıza kapatmıştır. Kriz dönemlerinde ortaklaşarak sendikalar ile nitelikli bir kamu hizmeti görebilmeyi gerçekleştiremeyen PTT yönetimi, üstüne üstlük bir de deprem bölgesinde çalışma hayatını zorlaştıran, koordinasyonu ve sürdürülebilir kamu hizmetini yürütememiştir.

Bunun ana sebebi ise ben bilirim, ben ne dersem odur mantığıdır. 182 yıllık kurumun geldiği nokta budur.

Liyakatsiz, ehliyetsiz ve biatçı PTT yönetimi bizleri her zaman ki gibi yine şaşırtmayarak, deprem koordinasyonunda ve kamu hizmetinin sürdürülebilir olmasındaki uygulamaları ile ve bölgedeki depremi yaşayan PTT emekçilerine insanlık dışı uygulamalarıyla enkazın altında kalmıştır.

Bilindiği üzere yaşanan depremden dolayı birçok kurumda olduğu gibi PTT de hizmet vermenin imkansızlığı yaşanmıştır. PTT Yönetimi duran hizmetleri gördürebilmek için, acılı, canları yanmış, ailelerini akrabalarını yakın iş arkadaşlarını, evlerini her şeyini kaybetmiş büyük bir travma yaşayan bölgedeki PTT emekçilerini iş başı yaptırarak çalıştırmaya zorlamıştır. Akıl ve mantık dışı bir şekilde adeta ortaçağ zihniyetiyle emirler yayınlayarak her zamanki baskıcı yönetim şeklini göstermiştir. PTT yönetimi Bölgedeki liyakatsiz iş bilmez Başmüdürlere yetkiyi bırakarak, emirlerinin yerine getirilmesi için PTT Emekçileri güvensiz ortamlarda sağlıksız koşullarda bitkin perişan bir şekilde çalıştırılmaktadır. Bu kurum, tarihinde görülmemiş bir şekilde depremi yaşayan PTT emekçilerini akıllara ziyan baskıcı acımasız tavırlarıyla bölünmüş parçalanmış ailelerinden uzakta çalıştırmakta ve tayin isteyen emekçilerin taleplerini hiçe saymaktadır. Kamu hizmeti de böylesine baskıcı, insanlık dışı uygulamalar vicdanları paramparça ettiği gibi çalışanları da perişan etmiştir. Ailesini bir başka ile taşımak zorunda kalan PTT Emekçilerinin tayin sorunun biran önce çözülmesi için PTT Yönetimi acilen tayin problemini çözüp aileleri daha perişan etmemelidir.”

Açıklamanın sonunda bir an önce sorunlara çözüm üretilmesi istendi.