Erkaplan ve Artemis işçilerinden çağrı

Antep’te direnen Erkaplan ve Artemis işçileri grev kırıcılığına karşı dokuma işçilerine seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Ağustos 2023
  • 15:30

Antep’te işten atmalara, sefalet ücretlerine ve sendika düşmanlığına karşı direnen Erkaplan ve Artemis işçileri grev kırıcılığına karşı dokuma işçilerine seslendi. Antep İşçi Postası’nda yer alan habere göre açıklama şu şekilde:

“Erkaplan ve Artemis patronları direnişimizi kırmak için her yolu deniyorlar. Ama bütün baskılarına rağmen sendikamız BİRTEK-SEN’le birlikte birliğimizi bozmadan direnmeye devam ediyoruz.

Patronların direnişimizi kırmak için yapmak istedikleri şeylerden biri de yerimize yeni işçi almak. Bazı makinistleri, ustaları arayıp ekibinizi kurup gelin başlayın diyorlar. Boşta olup da gelip burada çalışmayı düşünen işçi arkadaşlarımıza sesleniyoruz:

Biz grevdeyken gelip burada çalışırsanız hepimizin ekmeğiyle oynamış olursunuz. Biz bu fabrikalarda kölelik düzeni son bulsun diye direniyoruz. Kazanırsak bütün işçiler kazanmış olacak. Lütfen böyle bir şeye alet olmayın. Grevdeki işçilerin ekmeğine kan doğramayın. Bu kadar insanın günahını ve bedduasını almayın. Grevdeki işçilerin yerine gelip çalışmak grev kırıcılığı yapmaktır. Grev kırıcılığı bir işçi için en onursuz davranıştır. Yarın ne bizim ne çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız.”

 

Patronlar hakkında suç duyurusu

Erkaplan patronunun “sendikadan istifa edin” baskısına karşı işçiler suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Adliyesi önünde toplanan işçiler basın açıklaması yaptı. İşçiler adına konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Başpınar’da ağustos başından beri binlerce işçinin kanunsuz ve kuralsız çalışma düzenine karşı haklarını alabilmek için greve çıktığını hatırlattı. Patronların ise talepleri duymaktan ziyade devletin ve yetkililerin gücünü kullanarak suç işlemeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından işçiler direniş sürecinde yaşadıkları hak ihlalleri ve fabrika yönetiminin işlediği suçlar sebebiyle patronlar hakkında suç duyurusunda bulundu.