EİB: TM’nin satış taslağını yırtalım!

Ege İşçileri Birliği (EİB) TM’nin taslağına ilişkin yaptığı açıklamada işçilere seslenerek inisiyatifi ele alma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 06 Eylül 2023
  • 18:30

Her gün sözleşme süreci ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Artık açık ki MESS hazırlığını yapmıştır. Açlık sınırına eşitlediği, sömürüyü en kuralsız hali ile uyguladığı ortamı kaybetmek istememektedir. On binlerce işçinin sözleşme kapsamında olduğu ve yüzbinlerce işçinin dolaysız bir biçimde etkileneceği sözleşme sürecinde metal işçileri karşı safı yıkacak ve kazanacak güçtedir. Lakin hazırlıksız, bölünmüşlük ve güvensizlik içinde bu mücadeleyi kazanmak oldukça zor olacaktır.

Karşımızda ihanet çizgisini kendine kural edilmiş sendika bakış, kapitalistler ve yasalar var. İlk elden hain TM ağaları taslak ile birlikte satışı ilan etmişlerdir. Kapitalistler ise işten atma, mobbing ve baskıyı arttırmakta ve ekonomik krizin bedelini tekrardan işçi sınıfına ödetmek için hazırlık yapmaktadır. Yasalar ise grev yasakları, sendikal engeller ve sermayeye verilen hukuki imtiyazlar ile işçilerin mücadelesine ket vurmak için konumlanmıştır. Düşman safı geniş, güçlü ve hazırlığını yapmış durumdadır. Her sözleşme sürecinde, her direnişte, sınıf mücadelesinin her safhasında karşımıza dikilenler yine hazır bir şekilde beklemektedir.

Peki işçiler nasıl kazanacak, üçlü düşman bloğunu nasıl yenecektir?

Cevap açık ve basittir. Her süreçte kazanımın anahtarı birleşmiş, kararlı, mücadele hattı ve programı belli olan işçiler sayesinde gelmiştir. Sermaye ile girilecek bu mücadelede metal işçileri birliğine ve üretimden gelen gücüne güven ile yaklaşmalı, önümüzdeki süreci grev hazırlığı olarak görmeli ve tabandan birleşip tüm güvensizliği ve bölünmüşlüğü kırmalıdır. Yasalar karşına mücadelenin açığa çıkaracağı meşru haklarımızı, sendikal bürokrasinin karşısına taban inisiyatifini ve sermayenin karşıma üretimden gelen gücümüz ile çıkacağız. Metal fırtına, ek zam için yapılan fiili grevler ve sınıf mücadelesinin açığa çıkardığı deneyim metal işçisine yolu göstermektedir. Fabrikamızda komiteler üzerinden birleşelim, TM'nin satış taslağını yırtalım, inisiyatifi elimize alalım!

Ege İşçi Birliği