Direnen işçilerin yolunda mücadele edelim!

Hakkımız olanı kazanalım!

Geleceğimize sahip çıkmak için şimdi Türkiye'nin dört bir yanına yayılan bu direnişleri büyütme zamanıdır. Başta üretimden gelen gücümüzü kullanmak için fabrikalarımızda, işyerlerimizde olmak üzere birliklerimizi-komitelerimizi kurma ve güçlendirme zamanıdır. Haramilerin saltanatını yıkmak ancak birleşik mücadelemizle mümkündür.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Şubat 2022
  • 08:00

2022 yılına temel tüketim maddelerine, kira, elektrik, doğalgaz ve suya yapılan zamlarla girdik. AKP-MHP iktidarı asgari ücrete %50 zam yapmakla övüne dursun asgari ücret çoktan eriyip gitti. Pek çok sermaye sahibi de bu sözde yüksek zammı bahane ederek, Ocak ayı zammı olarak %0 ya da komik denebilecek zam oranlarını dayatmaya başladılar. Şubat ayında gelmeye başlayan zamlı elektrik ve doğalgaz faturaları ise bardağı taşıran damlalar oldu adeta. Tablo açık bir şekilde gösteriyor ki sermaye iktidarı pandeminin ve krizin faturasını tamamen işçi ve emekçilere kesmekte, artık ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için dahi çaba sarf etmemektedir.

Sermayenin ve iktidarının bu pervasız saldırılarına dur diyenler de var!

Mersin’de Çimsetaş işçileri ilk kıvılcımı çaktı. Patron sendikası MESS ile imzalanan toplu sözleşmeyi kabul etmeyerek, sözleşmenin revize edilmesi için üretimi durdurdular.

Gebze’de “sendika giremez, örgütlenemez” denen Farplas’ta, işçiler dalga geçer gibi verilen 50 TL zammı kabul etmeyerek fabrikanın tüm birimlerinde üretimi durdurdular, fabrikalarını işgal ettiler. Patronun işten atma saldırısına karşı fabrika önünde direnişlerini sürdürüyorlar.

Esenyurt Migros Depo’da da işçiler sefalet zammına karşı üretimi durdurdular. Azgın polis saldırısına boyun eğmediler, depo önünde direnişe geçtiler.

Türkiye’nin dört bir yanında Yemeksepeti, Hepsijet, Trendyol, Scotty çalışanı motorlu kuryeler gene aynı şekilde hayat pahalılığı karşısında kendilerine dayatılan sefalet ücretlerini kabul etmeyerek kontak kapattılar.

İstanbul, Antep, Tekirdağ, İzmir ve daha pek çok farklı ilde çorap, tekstil ve diğer sektörlerdeki birçok fabrikada sefalet zamlarını kabul etmeyen işçiler de üretimden gelen güçlerini kullanarak eylemler gerçekleştiriyorlar. Darinda ve Öztaş Çorap’ta işten atma saldırısına karşı eylemler gerçekleştiriyorlar.

Kardeşler,

Geleceğimize sahip çıkmak için şimdi Türkiye’nin dört bir yanına yayılan bu direnişleri büyütme zamanıdır. Başta üretimden gelen gücümüzü kullanmak için fabrikalarımızda, işyerlerimizde olmak üzere birliklerimizi-komitelerimizi kurma ve güçlendirme zamanıdır. Bizlere dayatılan sefalet koşullarına karşı mücadelemizi büyütelim. Tüm işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları taleplerimiz etrafında kenetlenmek için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Haramilerin saltanatını yıkmak ancak birleşik mücadelemizle mümkündür.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu