Digel’de sefalet zammı

İzmir Ege Serbest Bölge’de bulunan Digel Tekstil’de ocak zamları yüzde 49 olarak açıklandı. Konuya dair açıklama yapan DEV TEKSTİL işçileri mücadeleye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Ocak 2024
  • 18:30

İzmir Ege Serbest Bölge’de bulunan Digel Tekstil’de ocak zamları yüzde 49 olarak açıklandı. Konuya dair açıklama yapan DEV TEKSTİL, işçileri mücadeleye çağırdı.

DEV TEKSTİL’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Digel Tekstil’de ocak ayı zamları açıklandı!

Digel Tekstil yönetimi ocak ayı zamlarını %49 olarak açıkladı. Yani asgari ücrete yapılan sefalet zammı, ücretlere aynısı gibi yansıtılacak. Açıklamadan bir hafta önce işçileri aza razı etmek ve muhtemel tepkileri önlemek için fabrika içerisinde işler kötü, fabrikanın ekonomik durumu iyi değil, işçi çıkarılacak gibi söylentiler yaydılar.

Tüm işçiler yapmaya çalıştıklarının farkında. Kimse işçilerin bu kandırmacaya inanacağını düşünmesin. Herkes biliyor, tekstil fabrikalarında bu bilindik numaradır. Aralık ayında başlanır performans baskısı yapmaya, işçilerin yerlerini değiştirmeye. Dedikodu yayarak ‘işten atmalar olacak’ diyerek tehdit ederler işçileri. Bunlar artık merdiven altı atölye taktikleridir.

Digel sermayesinin işçilere reva gördüğünüz ücret, gerçek enflasyon oranının çok altında, sefalet ücretidir. Digel Tekstil işçisi kardeşler fabrika içinde yaşadığınız baskı, uygulanan mobing yetmezmiş gibi düşük ücretlere mahkûm ediliyorsunuz. Sırtınızdan kâr rekorları kırıyorlar ancak sizleri açlık sınırının biraz üzerinde bir yaşamı dayatıyorlar. Verilen zam daha ceplere girmeden buhar olup uçacak. Bunu hepimiz biliyoruz. İnsanca yaşanacak bir ücret ve insanca çalışma koşulları için birbirimize güvenmeli, yan yana gelmeli, örgütlenmeliyiz. İstemezsek bir şey vermeyecekler. İşçi kardeşimizle bir araya gelerek bu oyunu bozalım! Üretimden gelen gücümüze güvenelim. Emeğimizin karşılığını almak için mücadele edelim. Sendikamız DEV TEKSTİL Digel işçilerinin yanındadır.”