Dev Turizm İş: Grev hakkı gasp edilemez!

DİSK’e Dev Turizm İş Sendikası Marmara Bölgesi Şubesi üyeleri Beyoğlu'nda bulunan Soho House Otel'de grev hakkı oylamasında işçi iradesinin tanınmamasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ocak 2023
  • 10:55

DİSK’e Dev Turizm İş Sendikası Marmara Bölgesi Şubesi üyeleri Beyoğlu'nda bulunan Soho House Otel'de grev hakkı oylamasında işçi iradesinin tanınmamasını protesto etti. 

Eylemde yapılan açıklamada Corpera Soho Otel’deki örgütlenme süreci şöyle aktarıldı:

“Corpera Soho Otel’de 2018 yılında örgütlenip yetki almamıza rağmen patron yetkimize itiraz etti. 4 yıllık mahkeme süreci sonrası Ağustos 2022'de yetkimiz tekrar tescillendi. O günden sonra İş-Kur ve arabulucu görüşmelerine gelmeyen patronlar, işçinin iradesini ve sendikasını tanımadı. 

Biz de yapmamız gerekeni yaptık ve işyerine 5 Aralık 2022’de ‘GREV’ kararını astık.”

Ülkede süren ekonomik buhrana değinilen açıklama şöyle devam etti:

“Ülkemizde sendikalı işçi oranı %14,26 iken TİS’ten faydalanan işçi oranı bunun yarısı kadar dahi değil. İşte bu kadar örgütsüz olduğumuz için bu şartlarda çalışmak ve yaşamak zorunda kalıyoruz. Bizi her türlü savunma aracımızdan; dayanışmamızdan, sendikamızdan, bir araya gelerek haklarımız için mücadele etme irademizden uzak tutmaya çalışanlara inat haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkıyoruz.”

6356 sayılı yasa işçilerin sendikal örgütlenmesi önünde engel olduğuna dikkat çekilen açıklamada yetki barajının antidemokratik bir uygulama olduğu vurgulandı. Açıklama şöyle devam etti:

“Tüm engellere rağmen bir sendika bir iş yerinde yetki alsa da iş yasası patrona sendikanın yetkisine itiraz “hakkı” vermiştir. Sendikanın yetkisi Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmaktadır, buna rağmen yasa patrona itiraz “hakkı” vermektedir. Aslında bu tamamen “danışıklı döğüş”tür. Çalışma Bakanlığı’nın resmi kayıtlarına göre yetkisi tescillenen sendikanın yetkisine itiraz etmek demek sendikalı olma hakkına saldırıyı meşrulaştırmak demektir. Yetki itiraz süreçleri çok uzun sürmektedir. Bu süreci patronlar işyerindeki örgütlülüğü dağıtmak için kullanmaktadır. Yetkisi onaylanan sendikanın yetkisine patronların itirazı tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Yetki barajı saçmalığına son verilmelidir. Bir işyerinde örgütlü olan sendikanın TİS imzalama yetkisi tanınmalıdır.  

Biz örgütlülüklerimize, sendikalarımıza sahip çıkmaksak onlar karlarına kar katmaya devam edecek. Bize “sabırlı” olun diyorlar ama onlar karlarını %600’lere kadar çıkarabiliyor. 

Biz de artık yeter diyoruz!”