Dev Sağlık-İş’ten yetki eylemi

Yaklaşık 8000 üyesi Çalışma Bakanlığı tarafından yok sayılan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), bakanlık önünde yaptığı eylemde “Bu kavga üç beş kuruşun kavgasını değil, güvenceli iş insanca yaşam kavgasıdır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Ocak 2014
  • 23:38

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ve sendikaların yetki haklarının belirlendiği 2014 istatistikleri ile taşeron işçilerin sendika ve toplu sözleşme hakkı da gasp edilmişti. Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık işçilerini de sendika hakkından mahrum bırakan bu uygulama ile 10 bine yakın sendikalı işçiden geriye sadece 1178 işçi kaldı.

Dev Sağlık-İş, bu hak gaspını protesto etmek için, “Emeğimizi çalıyorlar, taşeron köleliğine karşı #Direnİşçi” pankartıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ve Emekli-Sen Genel Başkanı Veysi Beysülen de destek verdi.

Diğer illerden sendika temsilcilerinin de katıldığı eylemde Dev Sağlık-İş üyeleri adına DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Atabek Çerkezoğlu tarafından açıklama yapıldı.

Yok sayılmalarına karşı açtıkları davada da sendikanın üye sayısının 1234 değil, 7899 olarak düzenlendiğini ifade eden Çerkezoğlu “Neredeyse tamamı asgari ücretle çalıştırılan taşeron işçilerin sendikalaşmaması için patronların, şirket müdürlerinin baskı ve her türlü şiddeti yetmezmiş gibi, bunlara göğüs gerip sendika üyesi olanların üyeliği dahi bakanlık tarafından yok sayılabiliyor. Çalışma Bakanlığı taşeron işçiler için fiilen sendikasızlaştırma bakanlığı haline dönüşmüş durumda” dedi.

Çerkezoğlu son olarak, “Burada gördüğünüz bizlerin öncelikli talepleridir. Kazanana kadar her bir işyerinde var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bizler taşeron işçisi değil, sağlık işçisiyiz! Öyle üç beş kişi değil, yüz binlerceyiz! Ve bu kavga üç beş kuruşun kavgasını değil, güvenceli iş insanca yaşam kavgasıdır” dedi.

Kaynak: Sendika.org