DERİTEKS’ten 1 Mayıs’a çağrı eylemi

DERİTEKS, Tuzla Organize Sanayi'de yaptığı eylemle işçileri 1 Mayıs'a çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Nisan 2016
  • 11:11

Türk-İş'e bağlı Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS), Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde işten atma saldırısına karşı 5 işçinin direnişe geçtiği Derimsan fabrikasının önünde bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saat 08.00'de Uygun Er fabrikasının önünde toplanan kitle “Yaşasın halkların kardeşliği” şiarlı pankart açarak slogan ve alkışlarla Derimsan fabrikasının önüne doğru yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında sıkça “Sözleşme hakkımız grev silahımız!”, “Yaşasın Derimsan direnişimiz!” sloganları atıldı.

Derimsan önüne gelinmesinin ardından sendika temsilcileri ajitasyon konuşmaları gerçekleştirdi. Ajitasyon konuşmalarında “1 Mayıs'ın dünya ve Türkiye işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğu” belirtilerek, “işçilerden çalınmaya çalışılan tüm hak gasplarına karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya'' çağrısı yapıldı.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfı çok yoğun saldırı altındadır. Türkiye işçi sınıfına dayatılan esnek çalışma adı altına kiralık işçi büroları, kıdem tazminatının gaspı, memurlara dönük saldırı tüm bu saldırılar emekçileri daha fazla köleleştirmek mücadele ederek aldıkları hakları ellerinden geri almak içindir. Fakat bu saldırıları püskürtmenin yolu 1 Mayıs mücadele ve dayanışma gününde demokratik taleplerimiz etrafında alanlara çıkmaktan, mücadele etmekten geçmektedir. Diğer Konfederasyonlarla beraber 1 Mayıs'ı ortak bir şekilde Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’nda kutlayacağız.”

Açıklamada, Derimsan direnişi ile ilgili de bilgi verilerek şunlar söylendi:

“Bugün Derimsan fabrikasında olan direniş, işten atılan arkadaşlarımız geri alınana kadar devam edecektir. Birkaç gün içerisinde işverenle arabulucu toplantısı gerçekleştirilecektir. Bizler toplu sözleşme hakkımızı savunacağız onlar vermeyecek ve bizden 1 hafta daha zaman isteyecekler. Bizlerin zaman vermeye hiç niyeti yok, greve hazırlanacağız. Grev bayrağını yükselteceğiz. Bu saldırıları püskürtmenin tek yolu budur.”

Açıklamanın ardından işçiler halaylar ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.

Kızıl Bayrak / Kartal