Daussen işçilerinden eylem

Manisa’da bulunan Daussan fabrikasında Çimse-İş’ten istifa ederek DİSK Cam Keramik İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Nisan 2024
  • 18:30

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Daussen Rafrakter A.Ş. Fabrikasında işten çıkarılan 5 işçinin işe geri alınması ve DİSK Cam Keramik İş’in tanınması talebiyle fabrika önünde eylem yapıldı. 

Fabrika bahçesinde toplanan Çimse-İş üyesi işçiler eylemi yuhalayarak ve ıslıklarla provoke etmeye çalıştı.

İşçiler adına basın açıklamasını Ufuktan Öden yaptı. Daussan işçilerinin sendika seçme hakkının, işten atmalarla yok edilmeye çalışıldığı ve Cam Keramik-İş sendikasına üye olan işçilerin işten atıldığına dikkat çeken Öden “Daussan patronunun açlık ücretleriyle yarattığı sömürü düzenini yasaları ve işçilerin haklarını ayaklar altına alarak sürdürmemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz” dedi.

İşçilerin geçtiğimiz 8 yıl boyunca üyesi olduğu Çimse-İş’in işçilerin iradesini temsil etmediğini vurgulayan Öden şöyle devam etti:

“İşyerlerini çalışma kampı, bürokratik sendikacılık yaklaşımını da gardiyan yapan bu anlayış, sadece Daussan fabrikasında işlemiyor, bunu da biliyoruz. Toprak Cam işkolundaki işçiler bunun sayısız örneğini her gün, her saat yaşıyor. Daussan işçileri, işten atılan arkadaşlarına sahip çıkıyor ve kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Hem sendikamızın hem de Daussan işçilerinin başta Manisalı işçilere ve Manisa’daki Emek, Demokrasi güçleri olmak üzere emekten yana herkese ve kuruma çağrısı, Manisa’yı ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için insanca çalışma ve yaşama çizgisinde birleşmektir. İşten atılan arkadaşlarımızın bir an önce işlerine iade edildiklerinin ilan edilmesini ve Daussan patronunun işçi temsilcileriyle ve sendikamızla görüşmelere başlamasını talep ediyoruz. İşten atılan işçiler geri alınsın. Sendikalı olmak anayasal haktır.” 

Basın açıklamasının ardından söz alan DİSK Cam Keramik İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavdar ise  toprak-cam işkolunda çalışan tüm Manisalı işçileri 1 Mayısta Daussan Refrakter işçileriyle birlikte haklarını almak için 1 Mayıs pankartı arkasında taleplerini ifade etmeye Cumhuriyet Meydanı'na davet etti.