Çiftçiler Ayakkabı’da fazla mesaiye iftar

DERİTEKS, Çiftçiler Ayakkabı’da gerçekleşen son hak ihlalini protesto ederek patrona sendika düşmanlığından vazgeçip kendileriyle görüşme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Nisan 2022
  • 20:15

Deriteks Sendikası yazılı açıklama yaptı ve “Çiftçiler Ayakkabı’da iftar yemeği fazla mesai yapana var!” dedi.

Açıklamada daha öncesinde Çitçiler Ayakkabı'da yaşanan saldırı için şu ifadeler kullanıldı:

“Pandemi döneminde işçilerden kesinti yapmayarak maaşlarını ödeme sözü veren Çiftçiler işvereni bu sözü unutup işçilere ödeme yapmamış ve daha sonra kamuoyuna da işçilerin tepkisi sonrası ödemeleri yapmak zorunda kalmıştı. Ancak daha sonra işçiler sendikalaşmaya başlayınca sendikalı olduğunu tespit ettiği tüm işçilerden verdiği parayı geri istedi. Sadece sendikalı işçilerden geri ödeme yapılmasını isteyen işveren şimdi de geri ödeme yapmayı kabul etmeyen sendika üyesi işçileri icraya verdi.”

Çiftçiler Ayakkabı yönetiminin sendikalaşma hakkına yönelik yaptığı her türlü saldırının işçilerde daha fazla birliği, beraberliği ve dayanışmayı büyüttüğü vurgulanan açıklamada şunlar söylendi:

“Çalıştırdığı işçilerin haklarını sürekli suiistimal eden, hak ve hukuku sadece kendinde gören Çiftçiler Ayakkabı çalıştırdığı ve şirkete katma değer yaratan işçilerini hakir görmeyi bırakmalı ve hasmane tutumundan vazgeçmelidir. Çiftçiler Ayakkabıyı sendikal baskılara bir an önce son vermeli, çoğunluğu sendikaya üye olmuş olan işçilerin tercihlerine artık saygılı olmalıdır. DERİTEKS işçinin haklı taleplerinin ve temel hak ve özgürlüklerinin takipçisi olmaya devam edecektir. İki yılı bulan süreçte gösterdiğimiz tüm sağduyulu yaklaşım karşılık bulmadığı gibi Çiftçiler Ayakkabı kendi hukuksuz çalışma rejiminin işçilerine dayatmaya, temel hak ve özgürlüklere yönelik ihlalleri bir an olsan bırakmaksızın sistematik baskılarını sürdürmeye devam etmiştir. Yönetim eliyle işyerinin huzur ve bereketi kaçmıştır. Bütün bu yanlışlardan dönmek son derece basittir ve işverenin tutumunu değiştirmesi ile mümkündür.  Çiftçiler Ayakkabı DERİTEKS Sendikası’nın işçilerin temsilcisi olarak tanımalı, tüm sendikal baskılara bir an önce son vermeli ve işçileri yıldıramayacağını bilmelidir. Gösterilen her sendikal baskının işçilerin daha fazla kenetlenmesine yol açmıştır. Bu noktada Çiftçiler Ayakkabı sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramamış olan sendika düşmanı taktiklerden vazgeçmeli ve sendikamızla masaya oturmalıdır.”