Cemal Yıldırım: KESK’e ve BES’e rağmen direnişe devam!

Ankara’da KHK ile işi elinden alınan Cemal Yıldırım, üyesi olduğu Büro Emekçileri Sendikası’nın, “ihraçlarla dayanışma etkinliği” düzenleyerek kendisini ve diğer direnişçi Zeynep Yerli’yi çağırmadığına dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Aralık 2017
  • 17:14

40 haftadır Ulus Defterdarlığı önündeki direnişlerini sürdüren Cemal Yıldırım ve Zeynep Yerli bu hafta da oturma eylemine devam etti.  Bugünkü eylemde Cemal Yıldırım, Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) “ihraçlarla dayanışma etkinliği” düzenlediğini fakat kendilerini çağırmadığını söyleyerek sendikadan istifa ettiğini açıkladı.

“Bu durumun sorumlusu KESK”

Defterdarlık önündeki direnişte yaptığı açıklamada Cemal Yıldırım, başlarken ihraçlara karşı direnişlerini sürdüren kamu emekçilerini hatırlatıp direnişleri selamlayarak söze başladı. Kamu emekçilerinin direnişlerinin birbirinden kopuk olmasının sebebinin, üyesi oldukları sendikanın görevini yerine getirmemesi olduğunu belirtti. Yıldırım ayrıca, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hâlâ işlerine geri dönmemiş olmalarının sorumlusunun KESK olduğunu ifade ederek iki direnişçinin ölüm sınırında olmalarındaki temel etkeni “KESK’in sokağa çıkmaması” olarak değerlendirdi. Cemal Yıldırım açıklamasını “Direnişime devam edeceğim ama artık KESK önlüğü ile değil kendi önlüğüm ile devam edeceğim, çünkü sendikadan istifa ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BES, “ihraçlarla dayanışma etkinliği”ne direnişçileri çağırmadı

Açıklamasının ardından Cemal Yıldırım, kendisi ile yaptığımız görüşmede istifasının sebebini açıkladı. BES tarafından “İhraçlarla dayanışma etkinliği” düzenlendiğini, tüm üyelere bu etkinlik için mesajlar atıldığını fakat direnişte olan kendisine ve Zeynep Yerli’ye herhangi bir çağrı yapılmadığını belirtti. Ardından “İhraçlarla dayanışma amaçlı bir organizasyon yapılıyor fakat bize adeta tecrit uygulanıyor, bu nasıl bir dayanışmadır?” diye ekledi. Yıldırım ifadelerini “Ben sendikadan hukuki ya da mali bir yardım değil eylemli destek bekliyorum” diyerek tamamladı.

Kızıl Bayrak / Ankara