CarrefourSA işçilerinden Esenyurt’ta eylem

CarrefourSA deposu işçileri Esenyurt Meydanı’nda eylem yaparak taleplerini yineledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ağustos 2024
  • 21:15

İstanbul Esenyurt’ta bulunan CarrefourSA deposunda 12 Ağustos'ta 6 işçinin işten çıkarılmasının ardından Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde başlayan direniş sürüyor. 

Direnişin 7'nci gününde işçiler Esenyurt'taki Tabela Meydanı'nda bir araya geldi. 

Eylemde konuşan işten çıkarılan depo çalışanı Gülşah Şahin, emeklerinin karşılığını istediklerini belirterek, “Bizler hakkımız olan emeğinizin karşılığını istedik bundan da geri adım atmayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve destek çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Depo işçisi Esra Bayrak ise, 10 aydır depoda çalıştığını ve atanamayan bir öğretmen olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Ev geçindirmek zorunda olduğumuz için birçok arkadaşımız çalışıyor ben de öyleyim. Mesaiye kaldığımız saatler aldığımız maaşın çok çok üstünde. Evimizi iki kişi çalışarak zar zor geçindiriyoruz. Biz de işten çıkarılmakla tehdit ediliyorduk. Arkadaşlarımıza destek için biz de eyleme geçtik. Muhtemelen böyle sürecek çünkü depo yönetiminden bir açıklama gelmedi. Biz çalışan kadınlardan, ev kadınlarından daha çok destek bekliyoruz.”

Son olarak eylemde konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, bir avuç zenginin gününü gün ettiğini ancak geriye kalan on milyonlarca insanın direnmek zorunda kaldığını ifade etti. Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Geçinemiyoruz. Bugün temel gıdaları bile almakta zorlanıyoruz. Beslenmekte zorlanıyoruz. Bizleri Türkiye'nin her yerinden yüzlerce işçi arayıp geçinemediklerini söylüyorlar. İşçiler bas bas bağırıyor sadaka istemiyoruz diyorlar. O yüzden de tek tek çözüm üretemeyiz. Tek tek bu meseleyi aşamayız örgütlenmek zorundayız. Bugün burada bulunmamızın nedeni var. İlan ediyoruz, direnişimizden bir adım geri dönmeyeceğiz. Pazartesi depoya gideceğiz bize açıklama yapılmazsa bundan sonra Sabancı'nın bütün yaşam alanları bizim direniş alanımızdır.”