Çapa Hastanesi’nde işten atılan yemekhane işçilerinden eylem

Çapa Hastanesi’nde işten atılan yemekhane işçileri dün kendilerine verilen sözün tutulmaması üzerine hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ekim 2017
  • 13:54

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yemekhanesinde çalışan taşeron işçileri Seç San Yemek Hizmetleri adlı taşeron firma tarafından "küçülmeye gidiyoruz" denilerek 30 Eylül’de işten çıkarıldı. İşçilere çıkış belgeleri dahi verilmedi.

Bir kısmı Dev Turizm-İş Sendikası'na üye olan işçiler  sendika ile birlikte şirket ve hastane yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Dün yapılan görüşmelerde atılan işçilerin çalışmak için diğer hastanelere yönlendirildiği ancak işçilerin bir kısmının ‘iş yok’ denerek işe alınmadığı ya da farklı işlerde çalıştırılmak istendiği belirtildi.

“İşinize son verdik, yarın gelmek zorundasınız!”

Bunun üzerine bugün hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Atılan işçilerden Hatice Eryılmaz şunları söyledi: "Bugünden itibaren işinize son verdik ama yarın gelmek zorundasınız, dediler. Biz gene hastayı mağdur etmeyelim dedik o gün çalıştık. İşimizi geri istiyoruz. Şu an bize yapılan herhangi bir dönüş yok. Kadro beklerken bu durum bizi çok üzüyor."

Atılan işçilerden Şeyda Ulusoy da şöyle konuştu: "Bu hastaneye 4 yıl emek verdim. Bunun sonucu işinize son verildi. Bu saydığımız isimler gelmesin, dendi. Sonra gelin başka yerlerde başlatacağız, dendi ama kesinlikle öyle bir şey olmadı. Gidiyorlar arkadaşlarımız geri çevriliyor. Şirket 3 ayda bir 6 ayda bir bizden imza alıyordu, girdi çıktı yapılıyordu. Ayın sonunda ihale değişimi olacak, dediler o zaman gelmeyin, dediler ama ertesi günde gelme zorunluluğu verdiler. Geldik, çalıştık, hastalar mağdur olmasın diye. En az 3 senelik çalışanlar çıkarıldı."

Dev Turizm-İş Sendikası Marmara Bölge Şubesi Sekreteri Saniye Evren ise "Üniversite yönetimi üst işveren olma sorumluluğunu yerine getirmiyor” dedi.

“Arkadaşlarımızın haklarının ve taleplerinin takipçisi olacağız. Eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.