Büro emekçileri soruşturma saldırısını kınadı

BES, Bostancı Vergi Dairesi’ndeki soruşturma saldırısına karşı basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Kasım 2016
  • 13:37

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 No’lu Şube, Bostancı Vergi Dairesi’nde çalışan üyelerine yönelik başlatılan soruşturma saldırısını bugün yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Öğle arasında Bostancı Vergi Dairesi önünde gerçekleştirilen eyleme, BES üyesi diğer işyerlerinden de katılım olurken “Suç yok soruşturma var! Hukuksuz soruşturmalar geri çekilsin!” pankartı açıldı.

“Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganlarının atıldığı eylemde ilk olarak BES İstanbul 3 No’lu Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Taylan Özgür Tekmil söz aldı. OHAL ile birlikte yaratılan korku atmosferine değinen Tekmil, kamu emekçilerinin karşılaştığı baskı ve soruşturma saldırılarını teşhir etti. BES olarak bu saldırılara karşı mücadele ettiklerine ve birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

“Korku atmosferiyle bizi mücadeleden uzaklaştırmak istiyorlar”

Basın açıklamasını ise BES İşyeri Temsilcisi Semra Ayağ okudu. 15 Haziran 2016’da maliye emekçileri olarak “bir arada bir adım daha” şiarı ile yaptıkları eyleme ilişkin İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın soruşturma başlattığını belirtti. Ayağ soruşturma saldırısının nedenini şu sözlerle dile getirdi:

Emekçilerin Anayasal haklarını kullanmaları nedeniyle, ortada suç oluşturan hiçbir fiil yokken soruşturmalar açan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, korku atmosferi yaratarak biz emekçileri, sendikalardan, hak ve taleplerimiz uğruna verdiğimiz mücadeleden koparmak amacında olduğu açıktır. Bunun, kamuda hukuksuz kıyımların gerçekleştirildiği, iş güvencemizin ortadan kaldırılmak istendiği, performans sistemi ile kuralsız ve esnek çalışmanın dayatıldığı, ülkemizin OHAL koşullarına mahkum edildiği bir dönemde yapılıyor olması da manidardır.”

“Ücret adaletsizliğine son!”

15 Haziran’da Bostancı Vergi Dairesi’nden eyleme katılan 40 arkadaşları hakkında soruşturma açıldığını belirten Ayağ, 15 Haziran eylemindeki taleplerinin haklı ve meşru talepler olduğunu ve bugün de bu taleplerin arkasında durduklarını vurguladı.

Ardından ise bu talepleri yineleyerek maliye emekçileri arasındaki merkez-taşra, gelir-gider, uzman-uzman olmayan suni ayrımları nedeniyle yaşanan ücret adaletsizliğinin son bulmasını ve bu talepler uğruna katıldıkları eylem gerekçesiyle açılan hukuksuz soruşturmaların geri çekilmesini talep ederek açıklamayı sonlandırdı.

BES MYK Üyesi Ahmet Acar da eylemde söz alarak soruşturma saldırısına karşı iş yerlerini gezdiklerini ve İstanbul’daki yöneticilerin maliye emekçileri üzerinde bir baskı ve korku atmosferi yarattığını ifade etti. Soruşturmaya gerekçe olan eylemin taleplerinin arkasında olduklarını ve hayata geçirilen bu soruşturma saldırılarının sabırlarını zorladığını söyleyerek “Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul