“Bu yılki 1 Mayıs tarihi önemde”

Zeytinburnu Belediyesi önünde işine dönmek için direnen taşeron işçisi Kenan Güngördü, herkesi 1 Mayıs’a katılmaya çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Nisan 2018
  • 08:49

“Güvenlik soruşturması” sonucu atıldığı işine geri dönme talebiyle 10 günü aşkındır Zeytinburnu Belediyesi önünde direnen taşeron işçisi Kenan Güngördü ile yaklaşan 1 Mayıs’a ilişkin  konuştuk.

1 Mayıs’ın kendisi ve Türkiye’deki bütün emekçiler için çok anlamlı olduğunu belirten Güngördü, 1 Mayıs’ın hiç bu kadar tarihi bir önem arz etmediğini ifade etti. Milyonların işsiz olduğuna, milyonların giderek yoksullaştığına dikkat çeken Güngördü “İşinden olan binlerce hatta yüz binlerce işçi söyleyecek tek sözlerini 1 Mayıs’ta söyleyecekler. Bunun için de çok güçlü bir katılım olması gerekiyor. Söyleyecek sözü olan herkesin 1 Mayıs alanında olması gerekiyor, Maltepe’de olması gerekiyor. Çünkü başka bir seçeneğimiz yok” dedi.

Güngördü sözlerine şöyle devam etti: “Ya OHAL bahane edilerek gözaltına alınıyoruz ya başka şeyler oluyor, en demokratik eylemlerimiz bile bastırılıyor. Dolayısıyla da söyleyecek sözü olan herkesin mutlaka ama mutlaka 1 Mayıs alanında olması gerekiyor. Çok tarihi bir gün artık. Tarihi bir önem arz ediyor şu an.”

“Kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin”

Hiç kimsenin iş güvencesi olmadığına dikkat çeken Güngördü, fabrikada, belediyede veya küçük bir işyerinde, kısacası nerede olursa olsun işten atmalara karşı direnişe geçme çağrısı yaptı.

Güngördü son olarak şunları söyledi: “Kimse ‘Ben çalışıyorum bana bir şey olmaz’ demesin ve mutlaka ama mutlaka 1 Mayıs’a gidip oradaki o görkemli havayı soluyup yüz binler neredeyse ya da milyonlar neredeyse orada olmalı diye düşünüyorum. Benim buradaki mücadelem devam edecek. Kaç gün devam edecek bilmiyorum ama devam edecek. 1 Mayıs’ta ben de miting alanında olacağım. İşçi arkadaşlarımla, diğer işçilerle birlikte buluşup alana gideceğiz.

Kimse uyumasın, kimse ‘Bana bir şey olmaz’ diye düşünüp kendini güvende hissetmesin şu anda hepimiz, herkes ama herkes her an kapının önünde bulabilir.”

Kızıl Bayrak / İstanbul