Bimeks işçileri gözaltına alındı

Bimeks işçileri dört yıldır verilmeyen hakları için Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından gerçekleştirilen oturma eylemine iki kez polis saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Kasım 2020
  • 12:55

Bimeks işçileri dört yıldır verilmeyen hakları için Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yaptı. “Vedat Giray ders verme, hakkımızı ver!” pankartının açıldığı basın açıklamasının ardından polis iki kez saldırdı ve toplamda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Basın açıklamasında “Bizler 1500 Bimeks işçisi olarak Türkiye’nin eloktronik devi olan Bimeks bünyesinde yıllarca çalıştık. 2016 yılı ile birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık” denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bimeks’in patronlarından Vedat Akgiray, SPK Başkanlığı döneminde Bimeks’e hisse değerleri oynarak borsa vurgununu gerçekleştiren sonra bizleri de soyan bir hırsızdır! Vedat Akgiray tek bir çizik almadan Boğaziçi Üniversitesi’nde Finans profesörlüğüne, İş Etiği dersi vermeye devam ediyor. 4 yıldır ödenmeyen haklarını almak için direnen Bimeks İşçileri yine polis saldırısıyla gözaltına alındı. Binlerce Bimeks emekçisinin hakkını vermeyen patron Vedat Akgiray ise elini kolunu sallayarak dolaşıyor”

Açıklamada “Bugün hırsız Vedat Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırımızı kuruyoruz” denildi. Ardından oturma eylemine geçildi. Polis oturma eylemine geçen Bimeks işçilerini saldırdı ve işçileri gözaltına aldı.

İşçiler eylemlerini sürdürünce polis ikinci kez işçilere saldırdı ve gözaltı yaptı.

Gözaltına alınan işçilerin tamamı daha sonra serbest bırakıldı.

3. kez gözaltı

Akşamın ilerleyen saatlerinde tekrar Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanan işçiler, bir kez daha polisin saldırısıyla karşılaştı. Pankart açarak açıklama yapan işçiler “Açık açık hırsızlık yapan Vedat Akgiray Boğaziçi Üniversitesi’nde neyin eğitimini veriyor?” diye Boğaziçi yönetimine seslendi. "Akgiray ders verme hakkımızı ver!", "Hırsızlardan hesabı emekçiler soracak!" sloganlarını atan işçiler, açıklama sonra oturma eylemi başlattı. Gözaltına alınan 3 işçi, polis saldırısına "Direne direne kazanacağız!" sloganıyla karşılık verdi.

Gözaltına alınan işçiler daha sonra serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul