Befesa grevi sözleşme imzalanarak bitirildi

Birleşik Metal-İş üyesi Befesa Silvermet işçilerinin 61 günlük grevi sözleşmenin imzalanmasıyla bitirildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Eylül 2024
  • 09:30

Antakya İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Befesa Silvermet’te 61 dün süren grev, sözleşmenin imzalanmasıyla bitirildi.

Birleşik Metal-İş sözleşme imzalandıktan sonra sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Sendikamızın Anadolu Şubesi’nin örgütlü olduğu BEFESA işyerinde üyelerimizin onayı, memnuniyeti ile ve büyük kazanımlar elde edilerek toplu iş sözleşmemiz 24 Eylül 2024 tarihinde imzalanmıştır.

1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 13 Şubat 2024 tarihinde başlamış ve 16 Nisan 2024 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Arabulucu raporunun sendikamıza ulaşmasının ardından, sendikamız 26 Temmuz 2024 tarihinde grev uygulamasını başlatmıştır.

2021 yılının Eylül ayında sarı sendikadan kurtularak sendikamıza üye olan BEFESA işçilerinin toplu iş sözleşmesi süreci, mahkemeye yaptığı itiraz nedeniyle ancak 2024 yılının başında başlayabilmiş ve 61 gün süren onurlu grevimiz, bugün itibariyle sona ermiştir.

Yapılan iki yıllık toplu iş sözleşme ile;

-31 Aralık 2023 tarihindeki ücretler baz alındığında 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ortalama ücrette %164 oranında ücret zammı alınmıştır.

-2. altı ay zammı dahil edildiğinde ortalamada %235 ücret zammı alınmıştır.

-Sarı sendikadan miras kalan üretime dayalı prim uygulamasının yerine ikramiye uygulaması koşulsuz ve şartsız olarak getirilmiştir. Sendika üyesi işçilerin her ay ücret ödemeleri ile birlikte olmak üzere yılda 3 aylık ikramiye alması toplu iş sözleşmemizde yer almıştır.

-2. 3. ve 4. altı aylarda enflasyonun üzerine 2 puan refah payı toplu iş sözleşmemizde yer alınmıştır.

-Sosyal ödeme ve ödenekler sözleşmenin ilk altı ayında %100 ile %150 oranında artırılmıştır.

-Sosyal ödeme ve ödeneklerin 6’şar aylık dönemler halinde ücret zam oranında artırılması toplu iş sözleşmemizde yer almıştır.

-Fazla çalışma ücreti %50’den %100’e çıkartılmıştır.

-Arife günleri tam gün tatil olmuştur.

-İdari maddelerde de mali haklarda da yeni kazanımlar elde edilmiştir.”