10 kentte iş "kaza"ları ve cinayeti

Kocaeli, Sivas, Urfa, Manisa, Bilecik, Tokat ve Tekirdağ'da iş kazaları yaşanırken Elazığ, İzmir, Mardin'de iş cinayetinde işçiler yaşamlarını kaybetti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Temmuz 2022
  • 16:30

Üç günde Kocaeli, Sivas, Urfa, Manisa, Bilecik, Tokat ve Tekirdağ’da iş kazaları yaşanırken Elazığ, İzmir, Mardin’de iş cinayetinde işçiler yaşamlarını kaybetti.

Elazığ'dan kayısı bahçelerinde çalışmak üzere Malatya'ya giden işçileri taşıyan minibüse, Elazığ-Malatya kara yolunun 40'ncı kilometresinde bir otomobil arkadan çarptı. İki aracın ş şarampole sürüklendiği kazada, 1’i ağır 17 kişi yaralandı.

İzmir Bornova Geri Kazanımcılar Sitesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında kaynak yapılırken patlama gerçekleşti ve fabrikada yangın çıktı. Yangında bir işçi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Mardin’de Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinden tarım işçilerini Kızıltepe’ye getiren minibüs Büyükboğaziye ve Beşik köyü arasında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Şarampole devrilen araçta ilk belirlemelere göre olay yerinde 15 yaşındaki çocuk işçi Furkan Kalemli ve 20 yaşındaki Hasret Kuş hayatını kaybederken 17 işçi de yaralandı.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir lastik geri dönüşüm fabrikasının deposunda yangın çıktı. Söndürülen yangında 4 işçi dumandan etkilendi. İşçiler hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli Gebze’de belediye işçilerinin rögar kapağına kaynak yaptığı sırada kanalda biriken metan gazı patladı. Patlamada Yusuf Satık ile Sinan Alagöz adlı işçiler yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

Urfa merkez Haliliye inşaat halindeki bir binanın birinci katında çökme meydana geldi. Molozların altında kalarak yaralanan 3 işçi göçükten çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Tekirdağ Edirne yolu Marmaracık Mahallesi girişinde işçi servisi kamyona arkadan çarptı. Kaza sonoucu 13 işçi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Manisa-Turgutlu kara yolu Karaoğlanlı Mahallesi, Kantar bölgesinde domates tarlası işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Kazada şoför dahil, 1’i ağır olmak üzere 21 kişi yaralandı.

Bilecik Başköy Kavşağı'nda mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs ise kaza yapan kamyona arkadan çarptı. Kazada 12 kişi yaralandı.

Tokat Reşadiye-Niksar D-100 kara yolu Sanayi Sitesi kavşağında hasta taşıyan ambulans, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarpıp, refüje çıktı. Kazada, ambulanstaki hasta Hanife Yılmaz yaşamını yitirirken, sürücü ile sağlık çalışanları Veli Şimşek ve Burak Tez yaralandı.