İEKK’dan direnişteki Flormar işçilerine ziyaret

İEKK, sendikalaştıkları için işten atılmalarına karşı başlattıkları direnişi sürdüren Flormar işçilerini ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 08 Haziran 2018
  • 15:35

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) 8 Haziran günü Flormar direnişine destek ziyareti gerçekleşti. İstanbul, Bursa ve Kocaeli'den katılımla gerçekleşen ziyaret, Flormar direnişçileri tarafından coşkuyla karşılandı.

Yürüyüş, ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla direniş alanına gelindiğinde işçiler de İEKK’lıları sloganlarla karşıladılar. Kocaeli Demokrasi için Birlik Girişimi'nin de alanda bulunması vesilesiyle arka arakaya konuşmalar gerçekleştirildi.

Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ziyarete gelenleri selamlayarak direniş hakkında bilgi verdi. Flormar işçilerinin çoğunluğunun kadın olmasından kaynaklı kadın dayanışması ile birçok desteğin olduğunu ancak Flormar'da bir sınıf eylemi gerçekleştiğinin unutulmaması gerektiğini söyleyerek sözü Kocaeli Demokrasi için Birlik Girişimi'ne verdi. Direnişin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledikleri konuşmanın ardından sözü İEKK temsilcisi aldı.

İEKK adına gerçekleşen konuşmada direniş selamlanarak, sonuna kadar işçilerin yanında olacakları ifade edildi. Birçok şehre direnişin sesini taşıdıkları, eylemlerle ve bildiri dağıtımlarıyla boykot ve dayanışma çağrıları yaptıkları söylendi. Geçmişteki direnişlerden öğrenerek, mücadelenin Flormar işçileriyle büyüyeceği söylendi. Sahte vaatlerle işçi ve emekçilerin kandırıldığı bir seçim döneminde Flormar işçilerinin gerçekleştirdiği direnişle, tercihini direnişten yana, mücadeleden yana yaptıkları söylenerek konuşma bitirildi.

Ardından Yazaki'de kötü çalışma koşullarına, tacize, baskıya karşı direniş gerçekleştiren Dilek Gültekin bir konuşma yaptı. Yazaki direnişçisi, kendi direnişini ve kazanımları anlattıktan sonra, “Tek bir işçi bunları yapabiliyorken burada 125 işçinin birliğini kurduktan sonra yapamayacağı şey yoktur” dedi. “İşçi sınıfı savaşacak, biz kazanacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ontex-Canbebe direnişçisi Gamze, ağır çalışma koşullarıyla Pazar günleri ve bayramlarda sürekli zorunlu fazla mesailere maruz kaldıklarını, işçilerin söz hakkının olmadığını belirttikten sonra, bunlara karşı mücadeleyi yükselttikleri için işten atıldıklarını ve direnişe geçtiklerini söyledi. Örgütledikleri boykot sürecinden ve etkisinden söz ederek boykotun gücünden bahsetti.

Üniversitelerin bölünmesi üzerine üniversite öğrencilerinin Üniversitenin Sesi adıyla bir araya gelerek direnişe geçtiklerini ve ilk olarak Flormar direnişini selamlayan bir video çektiklerini söyleyen bir üniversite öğrencisi, farklı alanlarda direnişi gerçekleştirdiklerini ve en önemli olanın birlik olmak olduğunu, birlik olunamadığında kaybetmiş olunacağını söyledi. Üniversiteliler olarak direnen emekçilerin yanında olduklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından “Direne direne kazanacağız!” sloganı atıldı. Konuşmaların ve sloganların ardından, ziyarete gelen İEKK'liler işçilerle sohbetler ettiler. Geçmiş direniş süreçlerinden, deneyimlerinden bahsedilen konuşmalar ile bilgi paylaşımları yapıldı. İEKK broşürleri işçilere ulaştırıldı.

İEKK dövizleri ve İEKK’nın stickerları direniş alanında birçok yere asıldı ve yapıştırıldı.

Öğle arasının gelmesi ile yemek molasındaki işçilere seslenmek için kapı önüne ve tel örgülere gelen Flormar direnişçileri ve İEKK'lılar, konuşmalar ve sloganlarla içerideki işçilere mücadele çağrısı yaptılar.

Direnişçi işçiler kendileri için gelen yemeği ziyarete gelenlerle paylaştıktan sonra hep beraber halaylar çekildi. Halayların ardından ziyaret sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısı işçilere ulaştırıldı. İşçiler kendi süreçleri üzerine yazılan yazıları ilgiyle okudular.

Kızıl Bayrak / Gebze

İLİŞKİLİ HABERLER