Fatma Duygu Özkan için eylem

İstanbul Kadıköy’de 4. kattan atılarak öldürüldüğü iddia edilen Fatma Duygu Özkan için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 21 Ağustos 2023
  • 12:30

İstanbul Kadıköy’de 4. kattan atılarak öldürüldüğü iddia edilen Fatma Duygu Özkan için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla eylem yapıldı.

Fatma Duygu Özkan geçtiğimiz pazartesi günü Kadıköy’deki 4 katlı binanın 4. katındaki dairenin penceresinden “düşerek” hayatını kaybetmişti. Evde bulunan Bursa Barosu’na kayıtlı Avukat Doğan Can Gündüz, Özkan’ın kendisini aşağıya attığını söylemiş, ancak görgü tanıklarının, “kadının bir erkek tarafından pencereden atıldığını” söylemesi üzerine Gündüz gözaltına alınmıştı. Gündüz, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Özkan’ın öldürüldüğü binanın önünde eylem yapıldı. Özkan'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, olayın üstünün örtülmemesini ve Gürbüz'ün hak ettiği cezayı almasını istedi.

“Kadınlar göz göre göre öldürülüyor!”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Erkek şiddetiyle öldürülen kadın arkadaşlarımızın, aslında önlenebilir ölümlerle aramızdan ayrıldığını çok iyi biliyoruz. Kadınlar göz göre göre öldürülüyor ama bununla ilgili önleyici tedbir kararları uygulanmıyor. Öldürülen kadınların aileleriyle omuz omuza yol yürüyen mücadele edenleriz. Kadın cinayetleri azalmıyor. Bugün Fatma Duygu kardeşimiz için buradayız. Burada itildi Fatma Duygu, bu pencerenin altındayız biz. İtildiği yerin altında. Biz sadece burada değiliz. O açıdan şiddete faili erkekler duysun. Önce fail Avukat Doğan 'Kendi düştü, intihar etti' dedi. Durumu açıklığa kavuşturan ise görgü tanıkları oldu. Artık hepimizin gözü pencerelerde, balkonlarda. Bir kadının sesini duyduğumuzda, acaba biri şiddete mi uğruyor diye oraya dönüyor yüzümüz.”

Fatma Duygu Özkan'ın annesi Nursel Uyar da yaptığı konuşmada “Adalet istiyorum artık ‘dur’ diyelim. Hep beraber ‘dur’ diyelim hakkımızı arayalım” dedi.