Çiğli’de kadın cinayetleri protesto edildi

Çiğli Kadın Platformu, 19 Haziran’da yaşanan kadın cinayetini protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 27 Haziran 2019
  • 23:13

19 Haziran’da Çiğli köyiçinde iki kardeş öldürüldü. Menemen Cezaevi’nde yatan ve denetimli serbestlikle izin alarak eve gelen Göksel Sağlam eski eşi Habibe Çevik ve kardeşi Fatma Çevik’i silahla vurarak öldürmüştü.

Çiğli Kadın Platformu iki kardeşin öldürülmesini bugün saat 19.00’da protesto etti. Toplanma yerinde sloganlar ve ajitasyonlarla kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Ardından, polisin “pankartsız ve slogansız yürüyüş” dayatması nedeniyle alkışlarla öldürülen kadınların evlerinin önüne yüründü.

Burada Çiğli Kadın Platformu adına yapılan açıklamada Habibe Çevik'in daha önce eski esi tarafından şiddete uğradığı için koruma talebinde bulunduğunu söylenerek “Habibe Çevik Denizli’de kadın sığınma evine yerleştirildi daha sonra kendine ev ve iş bulunması üzerine çocuklarını da yanına almak için Çiğli’ye gelmiştir” dendi. “Göksel Sağlam cezaevinden denetimli serbestlikle izin alarak aynı gün gelmiş ve silahla iki kardeşi öldürmüştür” denerek, güvenliğini sağlaması için devletin Sağlam’ın izinli olarak geleceğini Habibe Çevik’e haber vermesi gerektiği söylendi.  “Burada açıkça ihmal vardır” dendi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu yaşanan iki kadın cinayeti de bir kez daha göstermiştir ki, yaşam alanlarımızı bize zindan etmeye çalışan erkek egemen sistem her seferinde namlularını bizlere çeviriyor, erkekler tarafından öldürülüyoruz, tacize, tecavüze uğruyoruz.” Yargının kadın katillerini serbest bıraktığı ya da cezalarında indirim yaptığı hatırlatıldıktan sonra, iki kardeşin katledilmesiyle ilgili gelişmelerin takipçisi olunacağı söylendi.

Ardından iki kardeşin ağabeyi konuştu. Katil Sağlam’ın kardeşini daha önce de tehdit ettiğini belirterek, devletin kardeşini korumadığını söyledi. Habibe Çevik’in kızı da eylemde yaptığı konuşmada devletin annesini koruyamadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Eylem alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir