Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından katledilmesi ile ilgili davanın dördüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 21 Şubat 2020
  • 15:57

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in odasında öldürülmesi ile ilgili davada karar duruşması görüldü. Ankara

Adliyesi 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma 10.00’da başladı.

Duruşma öncesi Damar’ın ailesi ve kadın örgütleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında konuşan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık 100 avukatın izlediği davada Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu da davaya avukat olarak katılmayı talep etti. Komisyonun talebi “suçtan doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesi ile reddedildi.

“Beni göndermeye Fetöcüler’in gücü yetmedi, sizin ki mi yetecek?”

Sanık avukatı Vahit Bıçak savunmasına, “hepimiz Ceren Damar ve Hasan İsmail Hikmet için adalet tesis etmek için buradayız” diye başladı. Bıçak Hasan İsmail Hikmet’in, Ceren Damar’ı “canavarca hisle” öldürmediğini iddia ederek, “elindeki silahla etraftaki herkesi öldürebilirdi ama öldürmemiş, bu yüzden en üst ceza verilemez” dedi.

Sanık avukatı sözde savunmasını Ceren Damar ve Hasan İsmail Hikmet’le arasında bir ilişki olduğu iddiası üzerine kurdu. Bıçak, mahkeme heyetinin kamuoyu baskısı altında kaldığını iddia etti. Sanık avukatı Ceren Damar’ın 15 Temmuz lehine tweet attığını da iddia etti. Ancak Ceren Damar Şenel’in twitter hesabı bulunmuyor.

Vahit Bıçak yalan ve saldırgan beyanlarına karşı salondan gelen tepkilere yönelik olarak “Beni göndermeye Fetöcüler’in gücü yetmedi, sizin ki mi yetecek? Ben 28 Şubat’tan beni fetöyla uğraşıyorum.” dedi.

Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Sanık avukatı savunmasının devamında katil zanlısının meşru müdafaa yaptığını, dosyayı bırakması için kendisine yönelik basınç oluşturulduğunu iddia etti.  “Bu dosyayı bırakmam için büroma çok ziyarete gelindi. Mahkeme heyetinin de baskı altında olduğunu biliyorum” diyen Bıçak’a Mahkeme Başkanı “Bize henüz gelen olmadı” diye yanıt verdi. Ardından Bıçak, savunma için ek süre isteyerek savunmasını bitirdi.

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti Akademisyen Ceren Damar'ı katleden sanık Hasan İsmail Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Hikmet için indirim uygulanmadı. 

Mahkeme heyeti, Hikmet hakkında ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, kendisine müdahale eden bir tanığı yaralamaktan ise 2 yıl hapis cezası verdi.