Yeni Şafak’a ‘teşekkür’

Mehmet Ali Alabora, hakkında provokatif haberler yapan Yeni Şafak gazetesi için basın açıklaması düzenleyerek hukuki işlemlere başladığını açıkladı. Alabora, Yeni Şafak gazetesine ‘teşekkür’ ederek yaptığı haberlerle tiyatro sanatına verdiği ‘desteğe’ dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Haziran 2013
  • 14:17

Bugün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında Mehmet Ali Alabora’ya destek vermek için başta babası Mustafa Alabora olmak üzere Janset, Şebnem Sönmez, Melda Onur, DİSK’ten Genel Başkan Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, Kardeş Türküler’den Feryal Öney ve Vedat Yıldırım gibi birçok sanatçı basın toplantısına katıldı.

Mehmet Ali Alabora, açıklamaya Gezi Parkı eylemlerine nasıl katıldığını anlatarak başladı. 27 Mayıs’tan başlayarak gün gün eylemlere nasıl ve ne kadar destek verdiğini anlatan Alabora, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel” mesajını twitter’da atmasının hedef haline getirilmek için kullanıldığını söyledi.

Bu tweet üzerinden hedef gösterilip tehdit edildiğini söyleyen Alabora, kendisinin Gezi Parkı’na ağaçları ve İstanbul kültürünü korumak için gittiğini üst üste uygulanan polis şiddeti üzerine eylemin ifade özgürlüğüne uygulanan şiddeti protestoya dönüştüğünü ifade etti. Alabora, eylemin kendilerini ifade edemediklerini düşündükleri tüm meselelerin eylemine dönüştüğünü belirterek şunları söyledi:

Benim için mesele Gezi Parkı kadar Emek Sineması’nın yok edilişi, şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliği, Devlet Tiyatroları’nın kapanmak üzere oluşu, Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı gibi birçok meselenin ifade edilmesi haline geldi. Mesele ‘sadece’ Gezi Parkı değil derken, bunu kast ediyordum.”

Alabora, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan’ın kendisini ayrı ayrı arayarak “tansiyonu düşürmek için” aracı olmasını istediğini belirten Alabora, kendisinin muhatap olmadığını ifade edip Taksim Dayanışması ile irtibat kurulmasını önerdiğini ifade etti. Eylemlerin başladığı günden beri 14 tweet, 11 retweet ve 5 kişiye cevap yazdığını belirten Alabora, bugün Yeni Şafak gazetesinin “Bu ne tesadüf” başlığıyla kendisinin başrol oynadığı ve yönettiği “Mi Minör” isimli tiyatro oyununu Gezi Parkı eylemleriyle bağdaştırdığını ifade etti. Oyun hakkında bilgi veren Alabora, Yeni Şafak’ın haberi için “tiyatro oyunundan böylesine aklı zorlayan bir sonuç çıkarmak ancak bir kasıtla açıklanabilir” dedi.

Hakkında yapılan haberlerin ardından tehdit mesajları aldığını belirten Alabora, yapılan haberler için avukatlarının suç duyurusunda bulunacaklarını, hayatının risk altında olduğu için de emniyetten koruma talep edeceğini açıkladı. Yapılan haberler üzerine Strasbourg’da Gezi Parkı olaylarının konuşulacağı bir konferansa katılmaktan spekülasyona zemin olacağı için vazgeçtiğini duyurdu.

Yeni Şafak’ın haberinde yer alan bilgilerini asılsız olduğunu ifade ederek yer alan çarpıtma bilgileri çürüten Alabora, açıklamada şunları ifade etti: “Yeni Şafak gazetesine tiyatroyu bu kadar ciddiye aldıkları için bir de teşekkür etmek istiyorum. Çağımızda tiyatro ile toplumsal olaylar yaratmak mümkün değil ama Yeni Şafak gazetesi, 1873 yılında iki sokak arkamızda sergilenen Vatan Yahut Silistre’den beri ilk kez bir tiyatro oyununun bu kadar etkili olduğunu iddia ederek tüm ekip olarak büyük özveri ile hazırladığımız ‘Mi Minör’ oyununa fevkalade bir önem atfetmiştir.”

Alabora’nın Yeni Şafak muhabiri var mı diyerek bizzat teşekkürü iletmesi salondaki katılımcılar tarafından uzun süre alkışlar ve ıslıklarla desteklendi. Gerici Yeni Şafak muhabiri verilen tepki karşısında hiçbir şey diyemedi.

Açıklama soru-cevap bölümüyle bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

İLİŞKİLİ HABERLER