Uşak ve Maraş'ta çocuklara yönelik istismar

Uşak ve Maraş'ta çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunanlar tutuklandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Nisan 2021
  • 13:50

Kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve istismar son yıllarda sürekli tırmanıyor. Uşak ve Maraş’ta yaşananlar, çocuklara yönelik cinsel istismarın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Uşak'ta cuma günü iki yaşındaki bir çocuk darp nedeniyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan çocuğun entübe edildiği, sonrasında makineden çıkarıldığı öğrenildi. 

Olayın ardından Y. Ercan isimli erkek “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Doktorlar, şiddet gören çocuğun istismara uğradığını da ortaya çıkardılar.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan çocuğun dayısı yaşananları şöyle anlattı:

“Olay cuma günü yaşanmış. Çocuğu evde istismar etmiş hem de şiddet uygulamış. Beyin kanaması geçirince annesi doktora getirmiş. Doktorlar genel kontrol yaparken, istismar bulgularına rastlıyor. Biz istismarı hastanede öğrendik. Çocuğun sürekli şiddet gördüğünü ise vücudundaki yara izlerinden öğrendik.”

Hastanede çalışan bir sağlık çalışanı, çocuğun yanağında yanıklar olduğunu ve beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Bilincinin yarı açık olduğu belirtilen çocuğun tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Maraş’ta çocuğa cinsel istismarda bulunan dört kişi tutuklandı

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde Emrah Akkurt, Veysel Akkurt, Ali Dayı, Oğuzhan Kesen ve Ali Tutak isimli erkeklerin aynı mahallede ikamet eden 12 yaşındaki N. A'ya sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Çocuğun yaşadıklarını bir yakınına anlatması üzerine, beş kişi tarafından şantajla cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Yakınının haber vermesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen çocuk, pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, şantaj ve cinsel istismarı anlattı.

Emrah Akkurt, Ali Dayı ve  Oğuzhan Kesen tutuklandı. Ali Tutak önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ardından sosyal medyadan yükselen tepkiler nedeniyle tutuklandı. Veysel Akkurt ise aranıyor.