Ulucanlar şehitleri anıldı

Katliamın 18. yılında Ulucanlar şehitleri TKİP MK üyesi Ümit Altıntaş’ın mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Eylül 2017
  • 14:03

Ulucanlar şehitleri, katliamın 18. yılında Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) Merkez Komite üyesi Ümit Altıntaş’ın mezarı başında anıldı. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) düzenlediği anma için İstanbul’daki Karacaahmet Mezarlığı içinde toplanılarak buradan Altıntaş’ın mezarına yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte BDSP imzalı “Yaşasın Ulucanlar direnişimiz! Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!” pankartı ve kızıl bayraklar taşındı.

“Yaşasın Ulucanlar direnişimiz!”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!” sloganlarıyla başlayan yürüyüşte Ulucanlar’da katledilen on devrimcinin isimleri de tek tek sayılarak “Yaşıyor!” diye haykırıldı. Yol boyunca yapılan konuşmalarda Ulucanlar şehitlerinin sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için mücadele ettiklerine ve Ekim Devrimi’nin 100. yılına değinildi. “Yeni Ekimler için ileri!”, “Ekim halklara yol gösteriyor!” sloganlarıyla mezar başına gelindiğinde ilk olarak şehit düşen tüm devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Adnan Yücel’in “Biz kazanacağız” şiiri hep birlikte okundu.

Saygı duruşunun ardından anma programı başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Cumartesi Annesi Güzel Şahin’in de anıldığı anmada, Ümit Altıntaş’ın annesi Songül Ana kısa bir konuşma yaptı. Konuşma “Anaların öfkesi katiller boğacak!” sloganıyla karşılandı.

“Düşlerini gerçekleştirmek için mücadele edelim”

BDSP adına yapılan konuşma ise “Onları anmak ve devrim yürüyüşümüz onlarla sürüyor demek için buradayız” ifadeleriyle başladı. Sermaye devletinin 18 yıl önce Ulucanlar’da giriştiği katliamda bir direniş duvarı ile karşılaştığı belirtilen konuşmada, devrimci tutsakları teslim alma politikasının direnişle boşa çıkarıldığına dikkat çekildi. Baskı, sömürü, kirli savaş politikalarının o gün olduğu gibi bugün de sürdüğüne değinilen konuşmada, “İçeriyi teslim almadan dışarıya hakim olamayız” bakışıyla, hapishanelerdeki saldırıların arttığı söylendi. “Onlardan öğreneceğimiz çok fazla şey var. Onlar gibi yoldaşlara sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz” ifadeleriyle süren konuşmada, Ulucanlar şehitlerinin tüm hayatlarını devrime adadıkları vurgulandı. “Mücadelemizi tarihimizden aldığımız güçle sürdürüyoruz” diyen BDSP temsilcisi, Ekim Devrimi’nin 100. yılında sosyalizmin güncel olduğuna dikkat çekti. Konuşma, Ulucanlar şehitlerinin düşlerini gerçekleştirmek için mücadeleye omuz verme çağrısıyla sona erdi.

BDSP konuşmasının ardından hep birlikte türküler ve marşlar söylendi. Anma programı sloganlarla sonlandırıldı.

Anma boyunca “Kanla yazılan tarih silinmez!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!” sloganları haykırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul