Türkiye korona vakalarında dünyada ilk sırada

Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosuna sözde vaka sayısını ekledi, Türkiye dünyada ilk sıraya yerleşti. Bakanlığın tüm ülkede 174 kişinin virüsten yaşamını yitirdiği iddiasına karşın İBB İstanbul'da bugünkü can kaybını 231 olarak açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Kasım 2020
  • 19:53

Koronavirüs salgınında vaka-hasta çarpıtması başta olmak üzere verileri eksik göstererek yalan ve manipülasyonla gerçekleri saklayan Sağlık Bakanlığı bu tutumunu sürdürüyor. Bakanlığın Türkiye’nin tümü için açıkladığı can kayıpları yalnızca İstanbul’daki can kayıplarının hâlâ altında seyrediyor.

Türkiye vakalarda dünyada birinci sıraya yerleşti

Sağlık Bakanlığı, yalanlarının ifşa olmasının ardından koronavirüs günlük tablosuna “vaka sayısı”nı ekledi. Bakanlık son 24 saatte 29.132 yeni vaka tespit edildiğini iddia etti. Yalnızca test sonucu pozitif çıkanların sayıldığı, diğer belirtiler üzerinden koronavirüs teşhisi konanların sayılmadığı “vaka sayısı” ile Türkiye dünyada ilk sıraya yerleşti.

Worldometers sitesinde yer alan verilerde “yeni vaka sayısı” sıralamasında yine de Türkiye’nin açıkladığı “hasta” sayısı olan 6.876 yer alıyor. Buna göre, İtalya 29.003 yeni vakayla birinci sırada yer alırken, Türkiye 6.876 “hasta” ile şu anda 12. sırada bulunuyor. Fakat 29.132 vaka göz önünde bulundurulursa Türkiye’nin ilk sırada yer alması gerektiği dikkat çekiyor.

İBB 231 can kaybı açıkladı, bakanlığın tüm ülke için verdiği sayı 174!

Sağlık Bakanlığı’nın bugüne ilişkin iddialarına göre son 24 saatte koronavirüsten 174 kişinin yaşamını yitirdiği öne sürülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kent genelinde bugün 231 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. İBB’nin açıklaması şöyle:

“İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı, bugün İstanbul'da 231 kişinin salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplam hayatını kaybeden kişi sayısı ise 493 olarak açıklandı.”

Sağlık Bakanlığı’nın yalan ve çarpıtmadan vazgeçmediği günlük verilerine göre ağır hasta sayısının ise 4.711 olduğu iddia ediliyor.