TTB: Dr. Serdar Kuni Yalnız Değildir!

TTB, Şırnak Tabip Odası başkanı Serdar Kuni'nin yasal süreci devam eden bir dava nedeniyle görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Nisan 2022
  • 19:55

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve TTB Aile Hekimliği Kolu, Şırnak Tabip Odası başkanı Serdar Kuni’nin yasal süreci devam eden bir dava nedeniyle görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aile hekimlerinin iş güvencesi olmaksızın tek taraflı sözleşme ile çalıştırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığı 30 Haziran 2021 tarihinde Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni yayımladı. Ceza yönetmeliği diye adlandırdığımız yönetmeliğe dayanılarak kurulan infaz komisyonları, kışkırtılmış sağlık hizmeti ve hasta memnuniyeti anlayışı üzerinden Tekirdağ, İstanbul, Hakkâri ve Mersin’de aile hekimlerinin sözleşmelerini haksız ve hukuksuz bir şekilde yenilemedi. Böylece Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve birçok birinci basamak örgütünün yönetmelikle ilgili yaptıkları eleştiri ve geri çekilme talebinin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu.”

Ceza yönetmeliği nedeniyle çok sayıda hekimin görevden alındığını son olarak da Serdar Kuni’nin görevden alındığını hatırlatan açıklamada şunları dedi:

“Dr. Serdar Kuni yaşamı boyunca insanlık vicdanını yaralayan derin acıların yaşandığı Cizre’de hekimlik mesleğini, hekimliğin temel değerlerine bağlı kalarak sürdürürken, hekimlik ve insan hakları değerlerine, halkın sağlık hakkına her koşulda sahip çıktığı için doğrudan mesleki uygulamalarına dayandırılan soyut iddialar üzerinden cezalandırılmak istenmektedir”

Cezalandırılanın sadece Kuni olmadığı, onun baktığı hastaları ve toplum olduğunun altı çizilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Yargı süreci devam eden arkadaşımıza yargısız infaz uygulayarak işinden eden, hastalarından mahrum bırakan Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, aldıkları haksız hukuksuz karardan derhal vazgeçmelidir. Dr.Serdar Kuni meslektaşımız ve onu bekleyen bebek, çocuk, gebe, lohusa, anne, yaşlı hastalar, bakmakla yükümlü olduğu halk daha fazla mağdur edilmemelidir. Tüm baskı ve sindirme uygulamalarına rağmen her koşulda iş güvencemiz, özlük haklarımız, emeğimiz, mesleki değerlerimiz ve halkın sağlık hakkını savunmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”