Şoförler İl Sağlık Müdürlüğü önünden seslendi

Kataş-Sen üyesi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü taşeron araç şoförleri, yaptıkları eylemde taleplerini sıraladı ve sendikal haklarına saygı duyulmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Mart 2024
  • 16:30

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü taşeron araç şoförleri iş bırakarak İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. “Görmezden geldiğiniz, hakkını yediğiniz İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü taşeron araç şoförleriyiz. İş bıraktık, hakkımızı almaya geldik! Zorbalığa değil!” yazılı pankart taşınan eylemde basın metni okundu. 

Basın metnini okuyan Metin Yılmaz pandemi döneminde ağır koşullarda cefakârca çalıştıklarını hatırlatarak bakanlığın şoförleri görmediğini belirtti. Ağır çalışma koşullarına karşı Hak-İş’e üye olduklarını ancak sendikanın da devletin de yanlarında durmadığını vurgulayan Yılmaz “Artık uyandık, büyüdük, dik durduk ve hakkımızı kimsenin yememesi için mücadele eden kocaman bir aile olduk ve şu an karşınızdayız” dedi. Aşağıdaki talepler karşılanmadan işbaşı yapmayacaklarını belirten Yılmaz, şoförlerin taleplerini şöyle sıraladı:

“-Asgari Ücret + % 100 zam

-Yemek ücreti.

-Yol ücreti.

-Mesai ücreti.

-Araçları yıkamak için ücret veya uygun bir mekan.

-Şoför Odası (İlçelerde odamız yok ve kışın araçlarda donuyoruz.)

-Çocuk parası.

-Yakacak ve Ramazan yardımı.

-İSPARK ve park mekanlarına ait ücretlerin karşılanması (Bunları cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz).

-Saygınlık.

-Sendikalı olma hakkımıza saygı duyulması.

-İşten çıkarmalara son verilmesi.

-İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması.

-EYT’li arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra, şu an hali hazırda çalışmakta olan emekli arkadaşlarımız gibi işlerine son verilmeden çalışmaya devam etmesi.

-Yapılan ve yapılacak olan ihale şartlarını öğrenmek.”

Taleplerin yüzde 80’i kabul edildi

Eylemin ardından şoförlerin temsilcileri ile İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu arasında yapılan görüşmede taleplerin yüzde 80'i kabul edildi. Şoförler adına görüşme yapan Metin Yılmaz görüşmeyi aktardı. Yılmaz “Bundan sonra haklarımızı almak için sendikamız KATAŞ-SEN'dir ve onunla birlikte yürüyeceğiz” dedi.