Siyasi tutsaklardan yeni yıl mesajları

Siyasi tutsakların gazetemize gönderdiği yeni yıl mesajları elimize ulaşmaya devam ediyor. Hapishane koşulları nedeniyle elimize henüz ulaşabilen mesajları okurlarımızla paylaşıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ocak 2019
  • 13:00

Merhabalar sevgili Kızıl Bayraklı düşdaşlar

Kandıra diyarından yürek dolusu komünar selam ve sevgilerimizi gönderiyorum. Her birinizi düşdaşlığın olanca coşkusu ve kararlılığıyla sımsıkı kucaklayıp öpüyorum. Her şey yeni yılda gönlünüzce olsun.

Yeni kavga yılınızı komünarca selamlayarak kutluyorum!

Emperyalist kapitalizm geçiş sürecinin sancılarını yaşıyor. Dünya, kıta ve coğrafyamızda süreklileşen kaos ve kriz bunun verilerindendir. Değişimin faturası ise yine ezilen halklara ödetilmek isteniyor. Öncü depremlerini Ortadoğu’da yaşadığımız 3. paylaşım savaşı faturanın son şeklini gösterecektir.

Bu değişim ve paylaşım kavgasının ezilen halklar lehinde çekip kazanması ise müdahil olma güç ve kapasitemizle pararlellik arzedecektir. Bu nihai kapışmada sonucu tayin edecek olan ise, biz dünya devrimci, sosyalist ve komünar düşdaşların cesaret ve kararlılıkla daha fazla öne çıkıp yol gösteren, örgütleyen olma çabalarımızın dünya halk kitlelerindeki yankısı, karşılık bulması olacaktır.

Bu bilinçle bulunduğu alan ve mevzilerde devrim ve sosyalizm bayrağı altında yan yana durup, “Birlik, Mücadele, Zafer” şiarını maddileştirmek için çalışan çabalayan ve karınca kararınca katkıda bulunan tüm düşdaşlara sonsuz başarılar.

Dünya komünal düşümüze gölge eden tüm karabulutların bir rüzgarlık ömürleri var. Ezilenlerden yana dipten gelen devrimci dalgayı büyüterek karabulutları dağıtan rüzgara dönüştürecek tüm düşdaşlara bin selam!

İyi ki varsınız, düşlerimizin kızıl havarileri daima var olun.

Özgür gelecekte buluşuncaya değin; sağlık, direnç ve umutla kalalım. Asla düşsüz kalmayalım.

Komünar selamlar

Tutsak Partizan
Haydar Sönmez

2 No’lu F Tipi Hapishane A-7 Kocaeli
23.12.2018

 

***

Merhaba dostlar,

Bir yılı daha hemen er yerde halkların eşit-özgür, baskısız ve sömürüsüz bir dünyada yaşama özleminin-isteminin daha görünür daha güçlü dile getiriliği yoğun bir mücadele içinde geçirdik.

Hakların bu mücadelesi her şeyin bittiğini ilan edenlere aslında her şeyin sadece onlar için bitmekte olduğunu gösteriyor. Egemen sınıflarca anlatılanın kendi hikayesi olmadığını deneyimlemekte olan kitleler kendi hikayelerini yazmak ve tamamlamak üzere harekete geçiyorlar.

Birikmekte olan bu “geçmişte” yeni bir dünyanın sözü saklı! Zaman fırtına güneşinin uğultusuyla sınıyor sabrını! “Gerçek kuvvet bıkmamak, usanmamak. Usananın bükülür dizleri. Kafa gücü kol gücünü bitirir.”

Biz de bıkmadan, usanmadan tarihi zorunluluğun keskin bir kılıç gibi bizi bilemesinin sabırsızlığıyla o umudu, o utkuyu büyütüyoruz. Bunun için direnen halkları-emekçileri direnen dostları-yoldaşları selamlıyoruz!

Yeni yılınızı sözlerimizin daha güçlü, adımlarımızın daha cesur, mücadelemizin daha kahredici ve sarsılmaz olması umuduyla kutluyor, başarılar diliyoruz.

Selam ve sevgilerimizle!

Tutsak Partizanlar

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi
(Hüseyin Uzundağ)

Aralık 2018

İLİŞKİLİ HABERLER