SES: Önlemlerle önleyelim!

SES, salgının gidişatına ilişkin yaptığı açıklamada önlenebilir ölümlerin engellenmesi için önlem alması gerektiğini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2022
  • 13:30

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yeni varyantlarla devam eden salgına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yeni önlemler alınması için çağrısı yaptı.

Salgının bedelini toplum ve sağlık emekçilerinin ödediğine dikkat çekilen açıklamada “Eğitim hayatının ve sosyal hayatın kesintiye uğramadan devam edebilmesi kritik önemde. Bunun için sağlıklı çalışma ve yaşama ortamlarına, aşılanma oranlarının artırılmasına ihtiyaç olduğu ortada” denildi.

Gerçek kabullenilmeli, önlem alınmalı

Son varyantın öncekilere göre bulaştırıcılığının daha yaygın olduğu artık genel kabul görmekte” denilen açıklamada, alınması gereken önlemler şu şekilde ifade edildi:

Bu gerçeği kabul edip, önlemleri buna göre almak zorunluluğundayız. Fiziki mesafeyi en az iki metre olacak şekilde koruyabildiğimiz, sürekli temiz hava ile havalandırılabilen ortamlara ihtiyacımız var. Kapalı ve kalabalık ortamlar bulaş riskini arttırıyor. Havalandırma kritik önlemler arasında, kış olması nedeniyle bu durum daha da önemli. Nitelikli maskeyi, uygun sürede uygun şekilde kullanmak gerekiyor. Kritik meslekler ve riskli kişilere, sağlık emekçilerine düzenli, ücretsiz N95 maske dağıtımı yapılmalıdır.

Çalışma yaşamında kalabalığı azaltmak için mesai düzenlemeleri yapılmalı ve uzaktan çalışma gibi geçici çalışma biçimleri hayata geçirilmelidir. Bulaş riskine en fazla maruz kalan ve en yoğun çalışma temposuna sahip meslek grubu olan sağlık emekçilerinin yeterli dinlenebileceği bir çalışma düzenine geçilmesi yaşamsal önemdedir.

Aşılamanın önemine vurgu yapılan açıklamada “Eksik aşıların zamanında tamamlanması ve aşılanma oranlarının arttırılması, tüm yurttaşların aşılanması önem taşımaktadır” denildi.

SES yaptığı açıklamada son olarak “Salgını toplumsal dayanışmamızla aşacağız. Hükümeti önlenebilir ölümleri engellemek için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz” dedi.