Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 118. gününde

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 118. gününde basın açıklaması düzenlenerek sürdü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mayıs 2024
  • 23:30

Suruç’ta AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 118. gününde düzenlenen basın açıklamasıyla devam etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı önünde yapılan eylemde konuşan DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar şunları söyledi:

“6 yıldır mücadelemizi dayanışma ile sürdürüyoruz. Eşi ve iki oğlu Suruç Devlet Hastanesi’nde katledilen anne 6 yıldır adalet arıyor. 846 gün Urfa Adliyesi önünde 118 gün ise şuan karşımızda bulunan Adalet Bakanlığı önünde Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyor. Annenin iki talebi var, birinci talebi devlet hastanesinde gözü önünde katledilen eşi ve iki çocuğunun katledildiği hastane güvenlik kayıtlarının çıkarılması ve bu insanlık suçunu işleyenlerin yargılanmasıdır. İkinci talebi ise 6 yıldır üstünlerin talimatıyla cezaevinde rehin tutulan oğlunun bırakılmasıdır. Anne diyor ki; hastanede insanlık suçu işleyenler dışarıda geziyor ama benim bir oğlum 6 yıldır tek hücreli bir yerde tutuluyor. Anne tutuklu oğlunun serbest bırakılmasını istiyor, bunun için de adil bağımsız ve tarafsız bir yargılama istiyor. Katliamı yapanlar yargı tarafından cezalandırılmasa da toplum vicdanında katliam yapanlar mahkum edilmiştir ve toplum içine çıkamıyorlar.” enin eyleminde haksız olduğunu söylesin. Biz adaleti sağladık ya da gereken yargılamayı yapıyoruz desin. Herkes kaçıyor ve bakanlığın içerisinde sözde işlerini yapıyorlar.”

Ardından Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban konuştu.

Emine şenyaşar ise konuşmasında Erdoğan’a seslenerek, “Sen benim ailemi öldürdün. Hem de çocuklarla beraber ailemi katlettin. İnşallah çocuklarımın akıbeti senin de ailene gelsin. ... Toprağımız sana kalmasın Erdoğan, çocuğumu bırak evime gideyim” dedi.