Şenyaşar ailesi Urfa'da nöbette

Katledilen eşi ve iki çocuğu için "adalet" arayan Emine Şenyaşar Urfa Adliyesi önündeki eylemine 4. gününde devam etti. Malatya’da görülen duruşmada ise mahkeme heyeti Şenyaşar ailesini avukatlarını taleplerini reddetti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Mart 2021
  • 19:52

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 24 Haziran seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar'ın Urfa Suruç Adliyesi'ndeki nöbet eylemi 4. gününde.

AKP'li vekilin kardeşi Mehmet Şah Yıldız'ın da öldüğü olayların sadece işyerinde yaşananlarla sınırlı  yürütülen soruşturma sonucunda toplam 2'si tutuklu 13 kişinin yargılandığı dava duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın tutuklu sanıklarından Fadıl Şenyaşar için 150 yıla kadar hapis cezası, AKP'li vekilin kardeşi Enver Yıldız için ise 12 yıl dolayında hapis cezası isteniyor.

Annesi ile birlikte Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle oturma eylemi başlatan davanın aynı zamanda tutuksuz sanıklarından Ferit Şenyaşar, görülecek duruşmaya katılmak üzere bugün Malatya'ya giderken, annesi Emine Şenyaşar diğer oğlu Mehmet Şenyaşar ile birlikte adliye önüne eylemi sürdürdü.

Duruşmada Şenyaşar ailesini avukatlarının talepleri reddedildi

Mahkeme heyeti, Şenyaşar ailesi avukatlarının tüm taleplerini reddetti. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasına Emine Şenyaşar katılmazken tanık olarak Murat Kaya dinlendi.

Kaya, Urfa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBIS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Kaya verdi ifade de  “Milletvekilinin iddia ettiği gibi Celal Şenyaşar ile bir tartışma yaşanmadı. Belki dışarı çıktıktan sonra etrafındakiler Celal ve Adile hakaret etti. Daha sonra karşılıklı hakaretler yapıldı” dedi.

Kaya’nın dinlenmesin ardından konuşan Şenyaşar ailesi avukatlarından Hidayet Enmek, tanığın beyanlarının milletvekilini söylediklerini gerçek olmadığını ortaya çıkardığını belirterek Fadıl Şenyaşar'ın tahliyesini istedi.

Şenyaşar ailesi avukatlarından Bülent Duran ise "Mahkeme, savcılığa kısıtlılık kararı olan belgeleri bana gönder diyor savcılık, 'hangilerini istiyorsun?' diye cevap yazıyor. Gelinen aşamada Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı suç işlemeye devam ediyor. Bu şekilde adil bir karar çıkmaz. Birileri bir şeylerin üstünü örtmek istiyor. Yıldız ailesi aklanmak isteniyor” dedi.

Şenyaşar ailesi avukatları, mahkemeden tutuksuz sanıklardan İbrahim Yıldız’ın tape kayıtlarının dosyaya eklenmesi, soruşturmanın genişletilmesi, olaya ilişkin harici bulgu ve delilerin tespit edilmesi, işyeri ve hastane boyutlarıyla ikiye ayrılan soruşturmanın birleştirilmesinin yanı sıra esasa dair ek süre taleplerinde bulundu. 

Mahkeme heyeti kararında tüm talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 2 Nisan tarihine erteledi.