Şehit düşen TİKKO gerillaları Dersim’de uğurlandı

Sermaye devletinin Aliboğazı’na yönelik saldırılarında şehit düşen 3 TİKKO gerillası Dersim’de yapılan törenlerle uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Aralık 2016
  • 09:03

Türk sermaye devletinin Dersim’deki Aliboğazı’na dönük olarak başlattığı ve 23 Kasım’dan 30 Kasım’a kadar süren operasyonda yaşanan çatışmalarda şehit düşen TİKKO gerillaları sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit düşen gerillalardan Ersin Erel’in (Hakan) cenazesi 30 Kasım’da kaldırıldığı Elazığ Fevzi Çakmak Cemevi’nde alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Burada gerçekleştirilen dini törenin ardından cenaze araç konvoyları oluşturularak Dersim’in Pertek ilçesi Dere nahiyesi köyüne getirildi. Erel’in cenazesinin Dersim’e getirildiği sırada sermaye devletinin kolluk güçleri üç noktada konvoyun önünü keserek GBT yaptı.

Köyünde alkış ve zılgıtlarla karşılanan Erel’in cenazesi, burada yapılan saygı duruşu ve konuşmaların ardından “Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı” ve “Dersim’de düşene dövüşene bin selam” sloganlarıyla toprağa verildi. Erel’in mezarına kızıl karanfiller bırakıldı.

TİKKO gerillası Hasan Karakoç’un (Aşkın) cenazesi 1 Aralık’ta Hozat Cemevi’ne getirildi. 2 Aralık’ta cemevinden “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganıyla kaldırılan cenaze Hozat Belediye Mezarlığı’na getirildi. Mezarlıktaki anma töreninde Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan konuşmada Karakoç’un bir emekçi olarak yetiştiği, bir geleneğin temsilcisi olduğu belirtildi. Aile adına yapılan konuşmada ise Karakoç’un sermaye devletinin saldırısına karşı son kurşununa kadar direndiği belirtildi ve “Bahar yakındır, hesabı sorulacaktır” denildi. Anmada HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü de konuşma yaptı. Karakoç’un cenazesi TİKKO şehidi Özgür Yalçın’ın mezarının yanına defnedilirken, gerillaların mezarları kızıl karanfillerle süslendi.

Çatışmalarda şehit düşen Murat Mut’un (Tuncay) cenazesi ise dün Pertek Cemevi’nde yapılan dini törenin ardından “Şehid namirin!” sloganları ve alkışlarla Pertek ilçe mezarlığına taşındı. Buradaki anma töreninde devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından Partizan adına yapılan konuşmada “Devletin aylardır yoğun bir şekilde propagandasını yaparak birçok savaş envanteri ile askeri operasyon düzenlediği Aliboğazı Vadisi'nde yoldaşlarımız büyük bir fedakarlıkla direnmişlerdir. Bu direnişle Türk askeri vadiye girememiştir” denildi. Konuşmanın ardından Mut’un kızıl beze sarılı tabutu toprağa verildi.

İLİŞKİLİ HABERLER