Sarıgazi 2 Temmuz eylemi ile ilgili basın toplantısı çağrısı

Sarıgazi’de yapılmak istenilen 2 Temmuz eylemine polis saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirilecek.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Temmuz 2023
  • 21:30

Sarıgazi’de yapılmak istenilen 2 Temmuz eylemine yönelik polis saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirilecek.

“Baskıya, sömürüye, işkenceye karşı basın toplantımıza çağırıyoruz” denilen çağrı şu şekilde:

“Baskıya, sömürüye, işkenceye karşı basın toplantımıza çağırıyoruz.

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 30. yılında, İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 50. yılındayız. On yıllardır bu topraklarda zulme karşı başkaldıranlar saldırıya uğradı, işkencelerde katledildi, gözaltında kaybedildi. Ama zulme karşı direniş hiçbir koşulda durmadı.

2 Temmuz Pazar günü Sarıgazi’de anma yürüyüşü gerçekleştirmek istedik. Düzenin kolluk güçleri İbrahim Kaypakkaya flamalarını bahane ederek yürüyüşümüzü bir süre sonra engelledi. Gaz bombasıyla ve fiziki olarak saldırıya geçti. Eylem sonucunda 5 arkadaşımız ve 1 basın emekçisi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde ters kelepçe, yüzü duvara dönme, çıplak arama gibi insan onuruna yakışmayan uygulamalara maruz kalındı. 

Bizler aşağıda imzası bulunan Sarıgazi Tertip Komitesi olarak; mücadelede ölümsüzleşen yoldaşlarımızı anmaya, baskıya, gericiliğe, katliamlara, işkencelere ve ajanlaştırma politikalarına karşı bir arada mücadele edeceğimizi tekrar vurgulayacağımız bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Basın toplantımıza sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

7 Temmuz Cuma Saat: 11.00

Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mh., Çukurlu Çeşme Sk., Bayman Apt., No: 2/1 Taksim - Beyoğlu

Sarıgazi Tertip Komitesi bileşenlerinden;

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkevleri (HE), Mücadele Birliği Platformu (MB), ODAK Dergisi, PARTİZAN, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP)”

Kızıl Bayrak / Ümraniye