Reyhanlı itirafı: “El Kaide yaptı!”

Reyhanlı Katliamı’nı daha önce Suriye devletine yüklemeye çalışan Türk sermaye devleti gerçeği itiraf etti

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Nisan 2014
  • 14:55

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantısında gerici çetelere AKP’nin verdiği destek inkar edilmek istendi. Fakat 11 Mayıs 2013 yılındaki Reyhanlı Katliamı'nın El Kaide tarafından yapıldığı da kabullenilmiş oldu.

Al Monitor'da yer alan habere göre, Ermenistan Büyükelçisi Arman Kirakossian AGİT toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi Suriye savaş uçağının düşürülmesi ve Keseb'deki gerici çetelerin Ermenilere saldırılarında doğrudan sorumlu olmakla suçladı.

 

Reyhanlı katliamını El Kaide yaptı!”

Türk Büyükelçisi Tacan İldem ise Kirakossian'ın iddialarına yanıt verirken öne sürdüğü “Türk devleti El Kaide’nin hedefinde” tezini kanıtlamaya çalışırken "Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirmesine ve 146 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırılar, El Kaide unsurları tarafından yapıldı ve El Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur" dedi.

Böylece Reyhanlı Katlima'nın El Kaide tarafından gerçekleştirildiğini itiraf eden ilk resmi Türk yetkili Tacan İldem oldu. Büyükelçi Reyhanlı Katliamı'nı itiraf ederken, El Kaide'nin Keseb'deki saldırılarında, Türkiye'de üslenmiş olan unsurlarının işi olduğu iddialarını kabul etmedi.

Reyhanlı Katliamı’nın hemen ertesinde Erdoğan, suçu üzerinden atmak için aklına gelen hangi siyasi oluşumlar varsa sıralamıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ise “Katliamın El Kaide ile ilgisi yok” demişti. Bugün bu yalan itiraf edilmiş olsa da, Reyhanlı Katliamı'ndaki suç ortaklığını hala saklamaya çalışıyorlar.

Öte taraftan Türkiye'nin gerici çetelere MİT'in TIR filolarıyla silah gönderdiği, THY uçaklarının bile bu amaçla kullanıldığı, ücretsiz tedavi ihtiyaçlarının karşılandığı, özellikle Suriye sınırındaki illerde rahatlıkla dolaştıkları, sınır kapılarının onlara hizmet ettiği orta yerde dururken, bu çetelere eğitim amaçlı kamp açıldığı biliniyor.

İLİŞKİLİ HABERLER